Video igre

Počele pripreme za cyber olimpijadu

Pripreme za još jednu godinu World Cyber Games kvalifikacija i sportske borbe nacionalnih gaming timova i pojedinaca su počele širom sveta.

Petu godinu zaredom Beograd će biti domaćin mnogobrojnim ljubiteljima video igara, okupivši najbolje gejmere Srbije na nacionalnom finalu prestižnog World Cyber Games turnira.

World Cyber Games(WCG) je internacionalna cyber olimpijada i najveći svetski festival kompjuterskih igrica i tehnologije. Osnovan od strane korejske kompanije International Cyber Marketing (ICM) i korejskog Ministarstva za turizam i sport uz podršku kompanije Samsung Electronics na globalnom  nivou, već devet godina okuplja veliki broj igrača i posmatrača iz celog sveta.

Sa 74 zemalja učesnica na prošlogodišnjem Grand finalu, World Cyber Games je nastavio trend rasta,a samim tim i širenja popularne gaming kulture, pa se može očekivati da će broj onih koji će se boriti pod zastavom svoje zemlje za slavu i bogate nagrade dostići rekordan broj.

Pod sloganom ”Više od igre”, World Cyber Games se razvio u globalni gaming fenomen. WCG je pre svega mesto susreta, razmene iskustava i ideja mladih, ali i mesto predstavljanja novih kompjuterskih tehnologija.

Pobednike u zvaničnih pet kategorija (FIFA 08, Need for Speed, Counter Strike 1.6, Command and Conquer i Warcraft III) ove godine očekuje okršaj sa najboljim igračima sveta na obali Rajne, u četvrtom po veličini gradu u Nemačkoj, Kelnu. Ovo Veliko finale zakazano je za period od 5.do 9.novembra 2008.godine.

Za to će se i ove godine pobrinuti strateški partner i nosilac licence WCG-a za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru, kompanija Computer Land.

Raspored takmičenja i ostale informacije koje se tiču predkvalifikacija mogu se naći na lokalnom web sajtu.

Beogradske kvalifikacije su zakazane za subotu 6.septembar, u Hali 2 beogradskog sajma, sa početkom u 10h, gde će se dan kasnije održati veliko nacionalno finale, kada će se saznati ko će predstavljati Srbiju u Kelnu na svetskom finalu.

Ulaz će biti besplatan za sve posetioce!

Pored takmičarkog dela, biće priredjeni dodatni zabavni sadržaji, mnogobrojne nagrade za posetioce, interesantni performansi, šansa da se besplatno oprobate u Nitendo Wii konzolama…

Obzirom da je učešće u samom WCG takmičenju ograničeno za „mlađe igrače”, u saradnji sa kompanijom Soko Štark i Happy televizijom, organizovali smo Prima-Happy turnir za najmlađe u popularnoj video igri Bubble-Trouble. Kako je igra namenjena i dečacima i devojčicama, turnir je namenjen svima od 6 do 11 godina. Iz tog razloga, pozivaju se sve mame i tate da svoje mališane dovedu u Halu 2 beogradskog sajma, kako bi se svi zajedno dobro zabavili uz ukusne grickalice i zanimljive nagrade.

Naravno, zagarantovana dobra zabava!

Za detaljnije informacije posetite websajt www.wcg-adria.com , websajt kompanije ComputerLand www.compland.co.yu/games ili zvanični websajt manifestacije www.worldcybergames.com

Leave a Reply