Sony Playstation 4
Video igre

Predstavljena Sony Playstation 4 konzola

Sony i Microsoft održali su svoje veliko konferencije prvog dana E3 sajma u Los Anđelesu, a nepodeljeno je mišljenje da je japanska kompanija odnela veliku pobedu i imala možda i svoj najbolji nastup u istoriji!

Noćas nešto posle 3h ujutro po našem vremenu počela je Sonyjeva prezentacija. Očekivano, odmah je predstavljen i dizajn konzole, koja je po dimenzijama znatno manja od Xbox One. Dizajn ne bismo preterano hvalili, ali sistem definitivno deluje privlačnije od retro izgleda Microsoftove konzole. Ipak, nezapamćene ovacije čule su se pred sam kraj šoua, kad je Sonyjev direktor Jack Tretton izašao na scenu i objavio kako igre za PS4 neće zahtevati onlajn verifikaciju da bi radile!

Sony Playstation 4

Sony Playstation 4

Konkretno, to znači da će stvari ostati iste kao na PS3. Ako kupite igru na disku, uopšte nije potrebno da je registrujete ili da kao na Xbox One, konzolu makar jednom na svaka 24 časa povežete na net! “Igra neće prestati da radi ako ne izvršite autentifikaciju za 24 časa”, podrugljivo je rekao Tretton, što je izazvalo smeh. Naravno, sve to znači da sopstvene igre možete pozajmljivati.

Ova informacija izazvala je pravo oduševljenje u publici a još jedan ogroman plus za Sony jeste to što će PS4 koštati 399 evra u Evropi, dakle čitavih 100 evra manje od Xbox One! Kad uzmemo u obzir da je Sonyjeva konzola hardverski nesumnjivo jača, ovaj podatak postaje još impresivniji.

 

Stiče se utisak da je Sony ovakvim nastupom definitivno privoleo sebi igračku populaciju i da sad ima sve adute u svojim rukama. Čak i mediji koji su bili ubeđeni kako će Sony morati da sledi negativne primere Microsofta priznaju da je konferencija japanske kompanije bila pun pogodak.

Leave a Reply