project-unity
Video igre

Project Unity – 16 konzola u jednom sistemu

Očigledno vrlo talentovani britanski moder John “Bacteria” Grayson potrošio je 3500 radnih sati i oko 700 funti kako bi napravio svoju igračku mašinu iz snova.

Ipak, sve sa na kraju ispatilo, pa sistem koji on naziva Project Unity podržava redom Atari 7800, Colecovision, Dreamcast, GameCube, Amstrad GX4000, Intellivision, Mega Drive, Nintendo 64, NeoGeo, NES, PSX, PS2, Sega Master System, Saturn, Super Nintendo i Turbo Grafx!

project-unity

Bacteria kaže da je svestan kako bi sve bilo mnogo lakše da se odlučio za emulaciju ali on kaže kako ta opcija nije dolazila u obzir: “Emulatori nisu potpuna kopija originala”, rekao je. “Nije stvar samo igrati retro igru već je i iskusiti.” Project Unity inače koristi samo jedan strujni adapter a njegov vlasnik čak je napravio i poseban kontroler, nazvavši ga Master Controller.

Kao pravi gejmer, Bacteria nema nameru da prodaje svoje čedo na kojem je radio čitave 3 godine i želi da ovo ostane jedini ovakav uređaj na svetu. Uostalom, pogledajte kako sve to izgleda u YouTube videu.

Leave a Reply