Video igre

Prvi utisci: Pro Evolution Soccer 2013

Konami je za ovu godinu obećao kako će svu pažnju posvetiti gejmpleju, a sudeći po demou za novi PES, definitivno nas nisu slagali.

Probna verzija igre pojavila se za PC, PS3 i Xbox 360 a donela je četiri reprezentacije (Italija, Portugal, Engleska i Nemačka) kao i 4 brazilska kluba (Santos, Flumingese, Flamengo i Internacional) ali i dva stadiona. Prolazak kroz menije pomalo razočarava jer shvatate da se praktično ništa nije promenilo, uključujući tu i taktički ekran koji je ostao identičan.

Isto važi i za grafiku i uvode u mečeve koji se IDENTIČNI kao prošle godine, a o katastrofalnom zvuku sa tribina ne vredi ni trošiti reči. Ipak, gejmplejom smo za sad jako zadovoljni. Igra je primetno usporena, dodato je mnoštvo sjajnih driblinga (kompjuter ih vrlo vešto koristi već na 4. nivou težine), šutevi deluju ubedljvije a najvažnija novina je manuelno dodavanje i šut! Držeći L2 taster, direktno određujete snagu i pravac šuta/dodavanja, što u početku deluje zbunjujuće ali zaista, po prvi put daje osećaj neverovatne slobode!

Šta nam se ne sviđa? Definitivno su to i dalje predefinisane animacije prilikom duela – zaista nam nedostaje Impact engine iz FIFA serijala. Takođe, bili bi smo obazrivi sa procenjivanjem AIja golmana – još uvek nemamo dovoljno utakmica u nogama. Čitajte više o novom PESu i FIFA u sledećem broju ScreenFuna!

Leave a Reply