resident
Video igre

“Resident Evil HD Remaster” – prvi utisci

Resident Evil HD Remaster od danas je u prodaji pa vam iznosimo prve utiske o novoj verziji nama omiljenog poglavlja u čitavoj sagi.

Prvo što treba reći jeste da je ovaj rimejk zasnovan na rimejku iz 2002. godine koji je ekskluziva za GameCube što znači da u tehničkom smislu od njega ne treba očekivati previše.

resident

Doduše, već sama činjenica da igra radi u 60 fps čini utisak boljim nego ikad iako je većina pozadina mutna a likovi nisu detaljnije poboljšani. Sa druge strane, to znači i da je hardverska zahtevnost vrlo niska kao i da su razlike između grafike na minimumu i maksimumu detalja vrlo male – primećujemo samo nešto bolje senke i teksture na likovima, dok pozadinski elementi ostaju isti.

high7 Resident Evil HD Remaster: Naši prvi utisci

Kad je reč o gejmpleju, ovaj Remaster nudi tradicionalne kontrole koje su i u svoje vreme bile nezgrapne (lika rotirate oko ose a onda ga usmeravate) ali na sreću, postoji alternativni mod koji je mnogo prijatniji. Ipak, stara ograničenja i dalje postoje što znači da je nišanjenje i pucanje moguće jedino kad stojite u mestu. Pun opis igre očekuje vas u narednom broju ScreenFun ali prvi utisci nam govore da je ovo najbolja verzija najbolje i najatmosferičnije igre u čitavom serijalu – idealno za ljubitelje horor žanra.

Leave a Reply