Video igre

“Rise of the Tomb Raider” izlazi samo za Xbox One!

S obzirom na to da je prodaja Xbox One konzole vrlo slaba i da Microsoftova konzola hardverski zaostaje za PlayStationom 4, Microsoft je odlučio da igrače prisili na kupovinu ovog sistema plativši za to da nova Tomb Raider igra bude njihova ekskluziva!

Na opšte iznenađenje, danas je na Gamescomu u Kelnu Darrell Gallagher iz Crystal Dynamicsa izjavio: “Naši dragi prijatelji iz Microsofta oduvek su videli veliki potencijal u Tomb Raideru. Verujemo da će ovo pomoći da Tomb Raider bude jedan od najvećih brendova u gejmingu.”

On se zatim prilično potcenjivački obratio PS4 i PC publici rečima: “Ne napuštamo PS4 i PC. To su super sistemi a na njima možete igrati Lara Croft and the Temple of Osiris i Tomb Raider Definitive Edition na PS4″, što bi u prevodu trebalo da znači kako nije u pitanju vremenska ekskluziva i da oni novi TR nikad neće ni videti.

Naravno, sva ljubav koju Crystal Dynamics šalje Microsoftu posledica su ogromnog novca koji je džin iz Redmonda uložio da bi ovaj naslov zadržao za sebe i verovatno njime pokušao da parira Sonyjevom Unchartedu 4 koji stiže praktično u isto vreme, decembra 2015.

Ako to uopšte treba napominjati, reakcije igrača ekstremno su negativne – kupovina 3rd party igara i pretvaranje u ekskluzive je izuzetno nepopularan potez, naročito jer se ona vezuje za hardverski slabiju i daleko manje popularnu igračku platformu. Videćemo hoće li Crystal Dynamics u narednom periodu ipak biti prisiljen da promeni ovu odluku koja će im doneti kratkoročnu dobit ali možda i dugotrajne posledice.

Leave a Reply