Video igre

“Slobodan Milošević” i “Vladimir Putin” su zabranjena imena u Football Manageru 2015!

Football Manager 2015” pruža vam gotovo neograničene mogućnosti kad je reč o upravljanju jednim fudbalskim timom ali to ne znači da u igri ne postoji cenzura!

Naime, kako je utvrđeno, Sports Interactive načinio je listu od 128 imena koja su zabranjena a na spisku se nalaze uglavnom masovne ubice i ozloglašeni politički lideri, pa su među njima recimo Joseph Goebbels, Alodf Hitler, Bashar al-Assad, Osama Bin Laden, Nicolae Ceausescu, Hugo Chavez ali i nama najpoznatiji Vladimir Putin odnosno bivši predsednik Srbije i Jugoslavije, Slobodan Milošević što je ujedno i jedino zabranjeno ime sa prostora bivše SFRJ.

football-manager-2015-wallpaper.0.0

Ako se pitate, ova lista zabranjuje igri da kreira fudbalere navedenog imena i prezimena tako da recimo ne možete u svoj redove da dovedete talentovanog centarfora Vladimira Lenina. Sa druge strane, Slobodan Milošević i dalje je prilično često ime i prezime u Srbiji ali izgleda da trenutno u našim ligama nikog ko se tako zove inače bi mogao možda i da tuži SI. Kompletan spisak zabranjenih imena možete videti ovde.

Leave a Reply