sony-ps-4-controller
Video igre

Sony PlayStation 4 ipak jeftiniji?

Potpredsednik Sony Worldwide Studiosa, Michael Denny, iznenadio je čitav svet porukom da PS4 neće biti preskup, odnosno da će skoro svi moći da ga priušte kad se pojavi krajem ove godine.

Razgovarajući za Edge, Denny je istakao kako nema šanse da Sony ponovi grešku i prodaje konzolu za 600 evra, kao u slučaju PS3. “Prva stvar koju treba da kažem jeste da smo učili iz svakog početka prodaje konzole koje smo imali. Želimo sistem koji će biti pristupačan najvećem delu igrača a da u isto vreme ponudimo duboko, poveznao, bogato iskustvo koje će biti drugačije od svega što postoji.”

sony-ps-4-controller

Denny ipak kaže kako konkretnu cenu ne može da otkrije: “U ovom trenutku samo pokušavamo svima da objasnimo svoju viziju. Deo te vizije jeste kreiranje konzole apsolutno fokusirane na igrače i to na igrače u najširem smislu. Iz svega što sam rekao, mislim da možete i sami doneti zaključke.”

U javnosti se inače oglasio i analitičar Michael Pachter koji je siguran kako će nova generacija konzola biti vrlo pristupačna. On tvrdi da će sledeći Xbox biti jeftiniji nego što mnogi očekuju a da će i Sony sa PS4 vrlo brzo postati konkurentan. U takvoj situaciji najlošije bi trebao da prođe Nintendov Wii U koji će se po njegovim rečima smatrati zastarelim.

playstation4logo1 PlayStation 4 mnogo jeftiniji nego što se očekuje?

Leave a Reply