Video igre

Sony PS3 se prodaje bolje od očekivanog

Kazuo Hirai, prvi čovek PlayStationa, kaže da će se u ovoj finansijskog godini, PlayStation 3 prodati u 15 miliona primeraka.
“Zaključno sa krajem avgusta, prodaja je za nijansu bolja od one koju smo očekivali”, Hirao je izjavio za Reuters. I zaista, Sony ima razloge za zadovoljstvo – PlayStation 3 već trinaest meseci uzastopno beleži rast prodaje u SADu, a u Japanu je najprodavanija konzola ove godine.

Ukupno, konzola je prodata u 38.1 miliona primeraka, što je za 3 miliona manje od Xbox 360, koji se ipak pojavio godinu dana ranije. Hirai ističe i da čak 80% vlasnika ovog sistema ima PSN nalog, a iskoristio je i priliku da napadne Nintendov 3DS, rečima da je pravi 3D moguć samo na velikom ekranu i sa naočarima. Mi se baš i ne bismo složili.

Kad smo već kod PlayStationa 3, da napomenemo i da će novi firmware sa oznakom 3.50 podržavati 3D blu-ray filmove. S obzirom da se broj 3D filmova može izbrojati na prste jedne ruke, kao i da su 3D televizori neverovatno skupi, većini vlasnika konzola ovo će postati interesantno tek za par godina.

Leave a Reply