Video igre

Sony PS4 dobio tonu unapređenja

Sony i Microsoft neprestano rade na unapređenju mogućnosti svojih PS4 i Xbox One konzola ali to rade na totalno različite načine, po svemu sudeći.

PS4 je tako danas dobio firmware 2.0 koji donosi tonu stvari – recimo mogućnost da se vašoj partiji pridruži drugi vlasnik PS4 konzole čak i ako ne poseduje igru niti pretplatu na PlayStation Plus. Doduše, ove sesije su ograničene na 60 minuta (mada ih možete ponovo startovati koliko god puta hoćete) a čitav servis nosi naziv Share Play i trebalo bi da bude podržan u svim PS4 igrama.

ps4

Druga unapređenja odnose se na mogućnost direktnog uploada video materijala na YouTube, interfejs je dobio različite teme, sad imamo mogućnost da preko USB memorije slušamo sopstvenu muziku u igri, Homescreen je elegantniji baš kao i Live from PlayStation servis koji omogućava da pratite partije drugih igrača.

Sa druge strane, Microsoft se hvali mogućnošću da preko konzole naročite pizzu… Doduše, samo iz Domino lanca i samo u Severnoj Americi a aktiviraće se glasom preko Kinecta uz komandu: “Domino, nahrani me”. Nešto slično već postoji za Xbox 360 samo što je tu u pitanju bila saradnja s lancem Pizza Hut.

Leave a Reply