Video igre

Spore – nova igra iz EA i Maxis kuhinje

Čekanje je završeno! Novi Veliki Prasak od tvoraca Simsa ove nedelje osvaja planetu Zemlju

Kakav univerzum ćete stvoriti? Igrači širom sveta od nedelje mogu da saznaju odgovor na ovo pitanje, pošto će se dugo očekivani Spore™ naći u prodavnicama u verzijama za PC, Mac i Nintendo DS, kao i mobilne telefone i iPhone. Specijalno izdanje Spore Galactic Edition sadrži DVD sa prilogom o pravljenju igre, art-book, poster, Galaktički Priručnik od 100 strana i dokumentarac National Geographica pod nazivom “How to Build a Better Being” (kako napraviti bolje biće).

Spore će se naći na policama širom sveta:
• 4. septembra: Nemačka, Francuska, Beneluks, Švajcarska, Austrija, Finska i Australija
• 5. septembra: Evropa i Južna Amerika
• 7. septembra: Severna Amerika

Spore igračima daje lični svemir u kutiji. Stvori i evoluiraj život, osnuj pleme, izgradi civilizaciju, izvajaj čitav svet i istraži čitav svemir naseljen kreacijama drugih igrača. Spore pruža igračima i mnoštvo kreativnih alata kojima mogu da izmene bilo koji detalj svojih svemira: stvorenja, vozila, zgrade i svemirske brodove.

“Spore se proteže kroz stotine miliona godina i kao takav je neprevaziđen u istoriji video igara. Nakon dugotrajnog procesa stvaranja ove igre jasno je da su ljudi iz Maxisa jako uzbuđeni što konačno mogu da podele svoje ostvarenje sa celim svetom,” rekao je Will Wright, glavni dizajna u Maxisu. “Jedva čekamo da vidimo kakve su svetove fanovi izgradili i da nam ispričaju sopstvene priče iz igre.”

“Spore je veličanstveno ostvarenje,” rekao je Frank Gibeau, predsednik EA Games-a. “Stapanje igrivosti, editora i internet zajednice u jedno je pomoglo u ostvarivanju velike ideje Willa Wrighta – stvaranju i kontroli ličnog univerzuma. Tim u Maxisu je napravio nesvakidašnju igru koja ima potencijal da postane reper za kreativnost i inovaciju u godinama koje dolaze.”

Da biste isprobali besplatnu verziju Spore™ Creature Creator, molimo posetite www.spore.com
Za slike iz igre i više informacija možete posetiti http://info.ea.com

Leave a Reply