Video igre

Šta o novom Counter Strike-u kažu igrači koji su ga igrali?

Navodimo vam komentare i utiske nekolicine testera nakon igranja nove Valve-ove igre. Neki novi detalji su otkriveni.
Krejg Levajn iz ESEA News je prvi uradio reportažu o najzanimljivijim stvarima koje je primetio u beta verziji novog CS-a koji je igrao. Takođe je rekao da su momci iz Valve-a raspoloženi za konstruktivne kritike od strane pro igrača CS Source koji su igrali novi Global Offensive sa ciljem da podignu novu igru na najviši mogući nivo.

Prva mapa na kojoj su igrači igrali je bila legendarna “de_dust”, za koju jedan od ljudi koji je radio na igri, Džef Klif, kaže da je ona nadograđena, oblikovana tako da igračima ponudi veći izazov. Takođe, zvuk u CS-u je značajno unapređen, mnogo bolje sve to izgleda, mape su prelepo modelovane i izgledaju impresivno, likovi u igri mnogo lepše izgledaju dok animacije komotno teku. Oružja su kul. Jedan od testera je tvitovao da je CS očigledno baziran na Source endžinu, istom onom koji pokreće i Portal 2.

“Mogli smo da igramo dust, dust2, inferno i nuke”, piše Levajn, potvrđujući time da će se dobro poznate mape naći i u ovom novom Global Offensive, dodajući da postoji mogućnost da se i de_train doda rotaciji mapa.

Novi Counter Strike predstaviće nam i neka nova oružja, poput novih “mašinki”, sačmara i pištolja. Valve eksperimentiše sa 2 nove opcije za bombe, korišćenje Molotovljevih koktela, sa kojima ćemo moći dosta toga da promenimo (čitaj: uništimo) u našem okruženju i takozvane “navlakuše”, koje će emitovati zvuke pucnjeva iz puške i tako zbunjivati igrače koji se oslanjaju na sluh prilikom detekcije protivnika.

Levajn takođe iznosi utiske o gameplay-u. Kaže da, igrajući CS GO, nije imao isti osecaj kao kad je igrao Source ili 1.6, ali da su svi pro igrači bili zadivljeni i zadovoljni kretanjem u igri i feeling-om koji im je igra pružila.
Valve pokušava da izbalansira snagu oružja. Znajući da se igrači uglavnom oslanjaju na ona najmoćnija, AWP, Desert Eagle, AK-47 i M4A1, oni će dodati nove polu-automatske puške, sačmare i pištolje koji će biti biti u ravni sa već navedenima.
Counter-Strike: Global Offensive nam stiže rano u 2012. na Xbox 360-icinoj Xbox Live Arcade, PlayStation-ovom PlayStation Network-u, MAC-u i PC-u.

One thought on “Šta o novom Counter Strike-u kažu igrači koji su ga igrali?

Leave a Reply