Video igre

Stigao je novi, tanji i lakši PlayStation 3

Na završenom GamesCom sajmu u Kelnu, Sony Computer Entertainment Inc. predstavio je novu PlayStation®3 konzolu sa hard diskom od 120GB.

Kao kompanija koja prati sve najnovije tehnološke trendove, PlayStation 3 Slim pojavio se u sklopu evropske premijere i u okviru ComTrade Shop-a, pa tako svi zainteresovani mogu kupiti trenutno najpopularniju konzolu na svetu po ceni od 39.990,00 dinara sa PDV-om. Posebna pogodnost za kupce dolazi u vidu dve POKLON video igre, i to jedne od najpopularnijih igara na PlayStation 3 – Little Big Planet i Resistance 2.

Pored toga što je tanji i lakši PS3 Slim poseduje i još jednu veoma važnu karakteristiku – hard disk od čak 120GB!

Novi PS3 održava visoke standarde koje je postavio njegov prethodnik, poput mogućnosti reproduckije Blu-ray Disc [BD] filmova, visoke rezolucije [HD], mogućnosti korišćenja igara sa diska kao i brojnih dodatnih sadržaja koji se mogu preuzeti sa PlayStation®Network servisa. Kapacitet hard diska, nove PS3 konzole, proširen je sa 80GB na 120GB, što omogućava čuvanje još više igara, filmova, muzike, fotografija, video zapisa, kao i ostalih sadržaja koji se mogu preuzeti sa PlayStation®Network servisa.

Ostale bitne karakteristike nove PS3 konzole uključuju:

PS3 FirmWare (Verzija 3.00)

Uporedo sa izlaskom novog PS3 sistema na tržište, PS3 FirmWare biće nadogrđen na verziju 3.00, koja će biti dostupna od 1. Septembra 2009. Godine. Ova nadogradnja uvodi nove korisne funkcije, poput “What’s New” ekrana, uz koji korisnici mogu na brzinu da prelistaju novosti sa PlayStation®Store servisa, i pristupe svim nedavno korišćenim igrama i sadržajima kroz XMB™ (XrossMediaBar), što značajno skraćuje put do željenog softvera.

Drugi noviteti uključuju i pokretne pozadine, kao i nove korisničke ikone. PS3 će evoluirati kroz mnoge buduće revizije sistemskog softvera i time nastaviti da unapređuje i poboljšava svoju funkcionalnost, upravljanje sistemom, kao i svoje mrežne servise. Vlasnici PS3 sistema biće u mogućnosti da uživaju u novim funkcijama tako što će preuzeti verziju 3.00 putem “System Update” interfejsa.

BRAVIA® Sync™

Novi PS3 sistem opremljen je sa BRAVIA® Sync™ tehnologijom. Kada korisnici povežu PS3 konzolu i BRAVIA televizor putem HDMI kabla, oni će biti u mogućnosti da direktno upravljaju XrossMediaBar interfejsom na PS3 sistemu koristeći daljinski upravljač od TV uređaja. Ostale funkcije uključuju “System Standby” koji će automatski isključiti konzolu kada se isključi BRAVIA televizor.

Revizija “Install Other OS” funkcije

Novi PS3 sistem biće fokusiran na preuzimanje novih igara i ostalih zabavnih sadržaja, kao i krorišćenje već postojećih servisa. Zbog toga korisnici neće biti u mogućnosti da instaliraju druge operativne sisteme na novi PS3 sistem.

Leave a Reply