Video igre

Svetski poznati naslovi zauzimaju centralno mesto u najdužem gaming takmičenju

World Cyber Games Inc. (WCG), organizator najvećeg takmičarskog festivala video igara, danas je najavio prve zvanične igračke naslove za WCG 2011 Veliko finale koje će se održati u Koreji ove jeseni. Lista se sastoji od 9 igara različitih žanrova, uključujući i najpopularnije takmičarske igre na svetu dostupne danas.

Ovogodišnje igre uključuju popularne naslove 5 različitih žanrova. Specijalno za ovu godinu, WCG je u postavku uključio fenomenalni StarCraft II: Wings of Liberty kao i World of Warcraft: Cataclysm, prvi MMORPG naslov u istoriji WCG-a. Takođe, tu je i Tekken 6, jedna od najpopularnijih tabačina koja će oduševiti sajber borce.

League of Legends, koja je na prošlogodišnjem WCG takmičenju bila promotivan naslov, ponovo je tu kao oficijelna igra, spremna da okupi sve AOS entuzijaste.

Sa druge strane, najbolje pucačine su takođe tu. Tri FPS igre, Counter-Strike 1.6, Crossfire i Special Force su u postavci ove godine.

WCG 2011 oficijelni naslovi:
Borilačke igre
• Tekken 6 (Namco Bandai Games)

FPS (Pucačine)
• Counter-Strike 1.6 (Valve)
• Crossfire (Neowiz Games/Smilegate)
• Special Force (Dragonfly)

MMORPG igre
• World of Warcraft®: Cataclysm™ (Blizzard Entertainment)

Strategije
• League of Legends (Riot Games)
• StarCraft® II: Wings of Liberty™ (Blizzard Entertainment)
• Warcraft® III: The Frozen Throne™ (Blizzard Entertainment)
Sportske simulacije
• FIFA 11 (Electronic Arts)

“Ovogodišnje WCG takmičenje iza sebe ima danas najpopularnije igračke naslove iz svakog žanra. WCG ceni informacije koje dobija od igrača, i zaključili smo da su najavljeni naslovi među najpopularnijim i najizazovnijim igrama dostupnim danas”, rekao je Sean Lee, Senior Manager za odnose sa javnošću iz World Cyber Games, Inc. “Uzbuđeni smo povodom objavljivanja liste zvaničnih naslova za Veliko finale 2011. i radujemo se još jednoj takmičarskoj godini koja će vrhunac za najbolje svetske igrače imati u Koreji”.

World Cyber Games će uskoro najaviti dodatne oficijelne, promo i naslove namenjene mobilnim platformama za WCG 2011 Veliko finale. Naslovi najavljeni danas će biti na raspolaganju za online i regionalne kvalifikacione turnire širom sveta.

Leave a Reply