Video igre

Test Magicka: Vietnam

Magicka je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove godine, pa smo se nadali da će i njegova prva ekspanzija biti barem podjednako zabavna. Sama ideja o izmeštanju glavnih junaka u okruženje vijetnamskog rata deluje dovoljno blesavo da nas zainteresuje, ali smo na kraju, ipak, ostali razočarani.

Glavni mod igre je Vietnam Rescue Mission, gde ćete se naći usred džungle sa zadatkom da se izborite sa snagama Vietkonga i usput uništavate njihova skladišta oružja, kradete vojne planove i povremeno spasavate ratne zarobljenike. Čak i ako iza sebe imate sate u Magicki, primetićete da je Vietnam veoma težak. Kako su praktično svi protivnici opremljeni vatrenim naoružanjem, poput kalašnjikova ili lansera raketa, borba izbliza više uopšte ne dolazi u obzir, a mogućnost instant pogibije vrlo je velika.

Dodajte tome i činjenicu što uopšte ne postoji mogućnost snimanja pozicije, pa ćete biti u konstantnom strahu od smrti, koja može doći u bilo kom trenutku. Ako želite da sačuvate živce, najbolje je da Vietnam igrate u kooperativnom režimu s drugarima, jer stvari tada postaju znatno lakše.

Nažalost, ova ekspanzija zabaviće vas kraće od prosečnog filma – za završavanje glavne misije treba manje od sat vremena, nakon čega vam ostaje jedino survival arena, koju ćete verovatno kompletirati još brže. Znamo da od proširenja koje košta samo pet evra ne treba očekivati previše, ali mislimo da je razvojni tim ipak preterao.
Žanr: akcioni RPG
Izdavač: Paradox Interactive
Platforma: PC
Ocena: 3

screenfun.rs

Leave a Reply