Video igre

Učenje i video igre: pozitivno ili negativno

U Francuskoj su naučnici odlučili da pruže odgovor na večito pitanje – da li video igre pozitivno ili negativno utiču na uspeh u školi a njihovi rezultati uglavnom idu u prilog igračima.

Ovo ogromno istraživanje obuhvatilo je čitavih 27.000 tinejdžera starih 15 godina a ideja je bila da se ispita kako oni rešavaju seriju testova opšteg znanja, matematike i slično. Gejmerima su dodeljivane igre iz jednog od pet žanrova a konačan rezultat eksperimenta glasi: “Rezultati pokazuju kako nema pozitivne veze između igranja video igara i rezultata školskih testova. Postoji samo jedan pozitivan primer za strateške igre ali i tu su poboljšanja mala.”

video games

Ipak, sa pozitivne strane, utvrđeno je kako video igre ne utiču negativno a istraživači preporučuju ovaj vid zabave nako škole jer je to bezazlen način za opuštanje. “Video igre su prevashodno rekreativna aktivnost i stimulacija koju one proizvode mnogo je drugačija od one prilikom učenja”. Dakle, recite roditeljima da vam igre neće pokvariti mozak! Kompletne rezultate istraživanja možete videti ovde.

Leave a Reply