Video igre

World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Blizzard Entertainment Inc. danas je objavio da World of Warcraft: Wrath of the Lich King™, drugi nastavak najpopularnije MMORP igre na svetu, 13. novembra stiže u radnje u Severnoj Americi, Evropi, Meksiku, Argentini, Čileu i Rusiji i 14.novembra u Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Maleziji i Tajlandu.

Nastavak će moći da se nabavit u Koreji i regijama Tajvana, Hong Konga i Makaa 18.novembra. Detalji o lansiranju nastavka World of Warcraft: Wrath of the Lich King™ u Kini biće kasnije objavljeni.

Radujemo se lansiranju World of Warcraft: Wrath of the Lich King™ jer ćemo konačno dati igračima igre World of Warcraft™ šansu da se sukobe sa Arthasom i njegovim slugama“ rekao je Mike Morhaime, CEO i suosnivač kompanije Blizzard Entertainment. „Do tada, nastavićemo da usavršavamo i testiramo sadržaj nastavka kako bismo bili sigurni da pruža kvalitetno i zabavno iskustvo

World of Warcraft: Wrath of the Lich King™ šalje igrače na hladni nepristupačni kontinent Severni rascep (Northrend), gde neustrašivi Kralj leševa Artas Menetil, poslednji put viđen u Warcraft III®: The Frozen Throne® , dela iz svoje zabačene tvrđave kako bi čitav Azerot podveo pod svoju izopačenu vlast.

Igrači će se boriti protiv neupokojene armije Kralja leševa od obala Zavijajućeg fjorda i Boreanske tundre do sedišta njegove nesvete moći na glečeru Ledenkrune. Uz to, igrači će biti u mogućnosti da unaprede likove do 80. nivoa i dobiju moćne nove sposobnosti dok istražuju nekoliko novih zona i laguma.

Nastavak takođe predstavlja bezbroj uzbudljivih novih karakteristika uključujući i sistem postignuća, dodatke za „igrač protv igrača“ opcije borbe kao što su opsadna oružja, uništive zgrade i prva igraiva herojska klasa – nekromanski vitez smrti (Deth Knight).

World of Warcraft: Wrath of the Lich King™ će biti u prodaji na DVD-ROM za Windows XP/Windows Vista i Macintosh u dva pakovanja: standardno izdanje i specijalno Collector’s izdanje.

Limitirano Collector’s Edition pakovanje će sadržati:

* Umetnost World of Warcraft: Wrath of the Lich King™ knjigu od 208 strana koja sadrži nikad ranije viđene slike iz igre.
* Ekskluzivni in-game ljubimac: Frosty, mladunče Ledenog crva
* „Iza scene“ DVD sadrži preko sat vremena intervjua sa razvojim timom, World of Warcraft: Wrath of the Lich King™ uvodnu animaciju sa komentarima režisera i još dosta toga…
* Oficijalni soundtrack CD, sadrži 21 epsku pesmu iz igre, uključujući i eksluzivne bonus pesme.
* Podloga za miša sa mapom kontinenta Northrend.
* Dva World of Warcraft Trading Card Game March of the Legion polazna špila, zajedno sa dve ekskluzivne karte dostupne jedino u pakovanju Collector’s edition.

World of Warcraft: Wrath of the Lich King™ nastavak zahteva Originalnu World of Warcraft igru, uključujući i prvi nastavak World of Warcraft: Burning Crusade® Ova dva proizvoda su kombinovana u World of Warcraft Battle Chest®. World of Warcraft: Wrath of the Lich King™ je dobio 12+ rangiranje od PEGI.

Još od lansiranja igre novembra 2004, igra World of Warcraft je postala najpoznatiji MMORPG na svetu sa više od 10,9 miliona pretplatnika. Prvi nstavak igre World of Warcraft: Burning Crusade® osvojio je rekord u prodaji PC igara u Severnoj Americi i Evropi prodavši se u 2,4 miliona kopija u prvih 24h prodaje i približno 3,5 miliona kopija u prvom mesecu prodaje.

Za više informacija o igri World of Warcraft: Wrath of the Lich King™ posetite zvanični web sajt www.wow-europe.com/wrath. Sa mnogo igara u procesu izrade Blizzard Entertainment ima brojne otvorene pozicije za posao. Posetite eu.blizzard.com/en/jobs/ za više informacija i način konkurisanja.

World of Warcraft pretplatnici uključuju igrače koji su platili pretplatu ili imaju aktivnu prepaid karticu za igranje igre World of Warcraft, kao i oni koji su još uvek u periodu svog besplatnog meseca igranja. Igrači koji su igrali preko Internet gaming soba u poslednjih 30 dana se takođe računaju kao pretplatnici. Definicija isključuje sve igrače koji su iskoristili pretplatu ili je pretplata istekla ili prepaid kartice koje su istekle. Pretplatnici na licenciranim teritorijama su definisani istim pravilima.

Najpoznatiji po blokbaster hitovima uključujući World of Warcraft i Warcraft, Starcraft i Diablo serijale, Blizzard Entertainment Inc (eu.blizzard.com/en/), odeljak Activision Blizzard-a (NASDAQ: ATVI), je vodeći izdavač i tvorac zabavnog softvera čuven po naslovima koji su dobili najbolje ocene industrije igara. Igre kompanije Blizzard Entertainment deset puta su bile najprodavanije, a stekle su i više nagrada „Igra godine“. Battle.net, igrački onlajn servis kompanije jedan je od najvećih u svetu sa milionima aktivnih korisnika.

Napomena u vezi sa izjavama vezanim za budućnost: Informacije iznete u ovom saopštenju za javnost koje se odnose na očekivanja, planove, namere ili strategiju samo su pretpostavke a ne činjenice i nose sa sobom neke od rizika i nesigurnost. Blizzard Entertainment uopšteno koristi reči kao što su „će“, „može“, „bi“, „moglo bi“, „(pre)ostaje“, „biće“, „planira“, „veruje“, „može“, „očekuje“, „namerava“, „očekuje“, „prognozira“, „budućnost“, „planira“, „potencijalno“, „projekat“, „predstojeći“ i slične izraze da bi pomogao u uočavanju izjava vezanih za buduće događaje. Faktori koji mogu uticati na drugačije događaje od onih pomenutih u ovom saopštenju mogu bit, ali nisu ograničeni na njih, prodaja Blizzard-ovih naslova, promene u potrošačkom društvu, sezonske i cikličke trendove igračkog tržišta, itu cena, povraćaj robe, promena cena, brze promene u konkurenciji igračke industrije, zaštita prava, kupaca, prodavaca, inostrani i domaći ekonomski, politički i finansijski uslovi, uspešnost integracije Activision Blizzard-a u Activision Publishing i Vivendi Games. Slični takvi faktori odnose se i na dodatne faktore rizika predviđene u godišnjem izveštaju Activision Blizzarda-a na formi 10-K i bilo kom subsekventnom kvartalnom izveštaju oblika 10-Q. Ova predviđanja zasnovana su na podacima Blizzard-a i Activsion-a dostupnim do dana izdavanja ovog saopštenja, i ni Blizzard ni Activision nisu u obavezi da ih ažuriraju. Predviđanja za koja se veruje da su tačna u trenutku izdavanja mogu se pokazati kao netačna. Ove izjave ne predstavljaju garanciju budućih postupkaka Blizzard-a ili Activision Blizzard-a i podložne su riziku, nesigurnosti i drugim faktorima koji mogu biti van kontrole i mogu dovesti do materijalnih promena u odnosu na sadašnje stanje.

Leave a Reply