Kultura · Operateri · Relax

Vip mobile predstavlja kolekciju “Brave New Luxury” Slavne Martinović

Naša uspešna modna dizajnerka, stilistkinja, pozorišna i filmska kostimografkinja Slavna Martinović, zahvaljujući podršci kompanije Vip mobile, u klubu „Tube”, prikazala je svoju kolekciju za sezonu proleće – leto 2009. godine pod nazivom “Brave new luxury”. Ova kolekcija je premijerno predstavljena na ovogodišnjoj Nedelji mode u Berlinu, gde je izazvala veliku pažnju modnih stručnjaka, publike i medija.

Kolekcija “Brave new luxury” vraća glamur na modnu scenu, ali u službi potreba žena današnjice, onih koje žele nešto više od prêt-à-porter odeće. Kolekcija inspirisana secesijom i Dalekim istokom sadrži u sebi ručno rađenu čipku, kao i ručno finiširane tašne, nakit i sandale od zmijske kože sa visokom potpeticom. Rađena je u crnoj saten svili, koži i muslinu i sastoji se od 24 modela.

Povodom revije Slavne Martinović koja je trenutno na master studijama na grupi za višemedijsku umetnost na interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu, kompanija Vip mobile donirala je ovoj obrazovnoj instituciji 10.000 evra za opremanje kabineta za multimediju. Alexander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile donaciju je uručio prof. dr Čedomiru Vasiću, rektoru Univerziteta umetnosti u Beogradu. Zahvaljujući ovoj donaciji, studenti na grupi za višemedijsku umetnost od sada će imati priliku da u radu koriste najsavremeniju opremu poput svojih kolega u inostranstvu, što će im omogućiti da u potpunosti iskažu svoju kreativnost i dostignu i ponove Slavnin uspeh.

Kompanija Vip mobile i Slavna Martinović započeli su saradnju krajem novembra 2007. godine izložbom unikatnih kostima „Diva“ u galeriji „Ozon”, kreiranih za našu muzičku divu Aleksandru Kovač. Saradnja je nastavljena modnom revijom pod nazivom “Vintidž melanholija”, takođe u galeriji „Ozon”, i revijom “Brave new luxury” kojom se Slavna predstavila najpre publici u Berlinu, a sada i u Beogradu.

Leave a Reply