Relax · Video igre

World Cyber Games 2008. u Beogradu

Pripreme za još jednu godinu kvalifikacija i sportske borbe nacionalnih gaming timova i pojedinaca su počele širom sveta.

Petu godinu zaredom Beograd će biti domaćin mnogobrojnim ljubiteljima video igara, okupivši najbolje gejmere Srbije na nacionalnom finalu prestižnog World Cyber Games (WCG) turnira.

Početak kvalifikacija se očekuje u junu mesecu, a samo finale planirano je za poslednji vikend avgusta meseca.

Pobednike u svim kategorijama ove godine očekuje okršaj sa najboljim igračima sveta na obali Rajne, u četvrtom po veličini gradu u Nemačkoj, Kelnu. Ovo Veliko finale zakazano je za period od 5.do 9.novembra 2008.godine.

Za to će se i ove godine pobrinuti strateški partner i nosilac licence WCG-a za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru, kompanija Computer Land.

Pod sloganom ”Više od igre”, World Cyber Games se razvio u globalni gaming fenomen. WCG je pre svega mesto susreta, razmene iskustava i ideja mladih, ali i mesto predstavljanja novih kompjuterskih tehnologija.

World Cyber Games(WCG) je internacionalna cyber olimpijada i najveći svetski festival kompjuterskih igrica i tehnologije. Osnovan od strane korejske kompanije International Cyber Marketing (ICM) i korejskog Ministarstva za turizam i sport uz podršku kompanije Samsung Electronics na globalnom nivou, već devet godina okuplja veliki broj igrača i posmatrača iz celog sveta.

Sa 74 zemalja učesnica na prošlogodišnjem Grand finalu, World Cyber Games je nastavio trend rasta,a samim tim i širenja popularne gaming kulture, pa se može očekivati da će broj onih koji će se boriti pod zastavom svoje zemlje za slavu i bogate nagrade dostići rekordan broj.

Za detaljnije informacije posetite websajt www.wcg-adria.com, website kompanije ComputerLand www.compland.co.yu/games ili zvanični website manifestacije http://www.worldcybergames.com

Leave a Reply