Relax · Zanimljivosti

ComTrade regata 2007 na Skiathos-u

Regata je prevazišla sve dosadašnje po broju gostiju i brodova, a učestvovalo je 120 partnera, raspoređenih na 14 jedrilica. Ohrabreni uspehom iz prethodnih godina, ove godine smo upoznali Egejsko more i otišli još dalje, do prelepog ostrva Skiathos.

Podeljeni u 11 timova koji su nosili zastave naših vendora (Logitech, Lexmark, Intel, Sony Ericsson, Gigabyte, AMD, Toshiba, Fujitsu Siemens, Hewlett-Packard, Canon i ComTrade Group) suočili su se talasima i vetrovima Mediterana. Budne oči kamera i objektiva kolega novinara, pratile su zajedničko trodnevno upoznavanje sa Egejem. Evo i kratkog dnevnika učesnika regate:

1. DAN
Nakon jutarnjeg leta i uzbudljivog sletanja na aerodrom Skiathos ( pista nam je bila kraća za samo 2 km ) u petak ujutro regata je krenula iz grada Skiathos u avanturu oplovljavanja ostrva, a 14 jedrilica sa posadom spremno su zaplovile. Na plaži Lalarija najhrabriji su imali prvo ovogodišnje kupanje. More je svakako bilo mokro i slano, ali i hladno. Dan smo završili dobrom večerom u odličnoj atmosferi u taverni Vasilis.

2. DAN
Vreme u subotu ujutru nije obećavalo, kiša je pljuštala, ali pravi morski vukovi ne odustaju tako lako! Sa ostrva Skiathos krenuli smo u oplovljavanje ostrva Skopelos. Posle tri sata plovidbe stigli smo u grad Skopelos gde smo uživali u morskim plodovima lokalne taverne. Zbog vremenskih uslova na Skiathos smo se vratili uveče. Na ovogodišnjoj regati smo imali priliku da proslavimo rođendan jednog od učesnika uz tortu od čokolade koju smo zalili dobrim vinom. Do kasno u noć.

3. DAN
Jedriti ili leteti, pitanje je sad? Vetar je tog dana bio promenljive ćudi, tako da smo što uz pomoć jedara, što uz pomoć mehanike i tehnologija – posle 4 sata stigli na odredište – ostrvo Alonisos. Vetar je učinio svoje, more je bilo uzburkano, a bilo je i onih koji su teže podnosili talase… neki su sve prespavali. Na povratku, prilikom isplovljavanja, posada HP i Lexmark broda je pokazala prave mornarske sposobnosti. Dolaskom na početak na marini ostrva Skiathos završilo se naše morsko putovanje, kako drugačije nego oproštajnom ribljom večerom u restoranu “Mouragyo” (opet hrana reći ćete, ali tako je, baš se dobro jelo…)

4. DAN
Rano ujutru, čekajući avion na aerodromu Skiathos, pitalismo se kako ćemo poleteti. U avionu nas je stjuart utešio odgovorom ‘’ma sletanje je ovde lako, ali poletanje nije šala’’. Elem, poleteli smo bezbedno i isto tako sleteli na Beogradski aerodrom. Imali smo dobar vetar i čisto nebo.
Doneli smo puno poklona: slike i uspomene!

Leave a Reply