Relax · Zanimljivosti

O Transformersima

Transformers

GLASOVI

Glas Optimusu Prajmu je dao Piter Kalen, glumac zlatnog glasa koji je davao svoj glas liku i u originalnoj animarnij seriji, kao i u animiranom filmu “TRANSFORMERSI: FILM” iz 1986.

Veteran među glumcima Sketmen Kroters dao je glas Autobotu Džezu u animiranoj seriji i filmu iz 1986.

SAV TAJ DŽEZ

Bart Simpson se pojavljuje kao Autobot Džez u početnoj sekvenci “Simpsonovih” u kojoj je čitava porodica Simpson urađena kao Autobotovi.

POBOLJŠANA KOMUNIKACIJA

Neuronski putevi i puna senzorska mreža Optimusa Prajma dozvoljavaju vidne i slušne sposobnosti u više aspekata i redukovano vreme reakcije. Njegova antena za komunikaciju omogućava vezu između Optimusa Prajma i njegovih prijatelja Autobotova u radijusu od 75 km. Može da se adaptira na satelitski prenosi koji povećava efektivni domet to 750km.

Optimus Praj može da podigne 1,813 tona. To je ekvivalnet nekoliko zgrada Empajer Stejt Bildinga! Njegova pesnica ima snagu od 5,5 tona po kvadratnom inču.

MALI ALI UBITAČAN

Deseptikon Frenzi je jedan od najmanjih Deseptikona kao robot od jedva 170 cm visine. Njegov moto je “Posej paniku i predaja će da procveta“. On služi kao relejna stanica među Deseptikonima i komandni centar i u stanju je da detektuje radio talase. Njegova sposobnost da prouzrokuje haos obezbedila mu je pošto vanje njegov Deseptikona. Ima regulatore za toplotu koji se razliku od onih kod drugih Deseptikona, tako da njegova mala masa može mnogo efikasnije da distribuira toplotu. Mikroreceptori u grudima mu omogućavaju da čuje zvuke koje drugi Transformersi ne mogu da uhvate, što mu omogućava da bude jedinstveno oruđe za nadgledanje.

LUDILO DESEPTIKONA

Ljubav, saosećanje i samilost su reči koje nemaju značenja za Megatrona, sam pogled na njegovo preteće lice dovoljan je da slomi duh većine Autobota. Zemlju vidi kao gomilu metala i izvora goriva i sredstvo da sve to poseduje uz pomoć svojih prijatelja Deseptikona.

Zbog posebnih uslova izrade, nozdrve Starskrima su često zagušene što opterećuje njegov žiroskop, te je zbog toga ponekad deszorjentisan.

VIŠAK ENERGIJE

Možda nije robot koji može da menja oblik, ali brana Huver, gde se počinje konačna bitka u filmu, izuzetno je mesto koje ima dvostruku ulogu. Pored pritiska vode od 20t po kvadratnoj stopi u svojoj osnovi, ona funkcioniše i kao električan centrala sa prosečnom godišnjom proizvodnjom energije od 4,8 milijade kilovat-sati.

One thought on “O Transformersima

Leave a Reply