Kablovska i sat. TV · Relax · Zanimljivosti

Rusi zavisni od TV i mobilnih

Stanovnici Rusije smatraju se više zavisnim od navike da gledaju televiziju i koriste mobilne telefone, nego od pušenja i konzumiranja alkohola, pokaju rezultati ankete Ruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Prema tim rezultatima, koje danas prenosi agencija Itar-Tas s, zavisnim od gledanja televizije smatra se 40 odsto ispitanika a 36 odsto ne može da zamisli život bez mobilnog telefona.

Istovremeno, zavisnim od pušenja smatra se 21 odsto ispitanih stanovnika Rusije, pri čemu 64 odsto smatra da bi lako mogli na duže vreme da izdrže bez te loše navike.

Bez alkohola, kako priznaju, dugo ne bi mogli da izdrže tek četiri odsto anketiranih, dok 16 odsto tvrdi da bi mogli ali uz napor.

Prema anketi, sprovedenoj 17. i 18. maja na 1.600 ispitanika u 153 naseljena mesta Rusije, šest odsto anketiranih ne može da zamisli da duže vreme provede bez Interneta a osam odsto bez “šopinga”.

Pritom, apsolutna većina stanovnika ističe da ne može da živi bez porodice, dece i unuka (79 odsto), novca (78 odsto), ljubavi (58 odsto) i prijatelja (52 odsto).

Knjige i muzike spremni su da se odreknu 43 i 38 odsto anketiranih.

O tome da se “u principu” mogu izboriti sa svojim slabostima, ali uz napor, češće od svih navodili su gurmani, “TV-mani” i zavisnici od vesti, dok je čak 60 odsto samouvereno reklo da ni od čega ne zavisi.

Leave a Reply