Relax · Video igre · Zanimljivosti

Tablete za gejmere

Da li vam se ikad dogodilo da ste morali prekinuti igranje svoje omiljene igre posle samo 8 sati, a samo zato jer ste se odjednom počeli osećati umorno i mozak vam jednostavno više nije bio u stanju razlikovati boje i oblike.

Naučnici u Japanu, proizveli su tablete koje će vam pomoći kod umora i iscrpljenosti tokom igranja kompjuterskih igara. Tvorac gamerskih tableta Kjova-Jakuhin izjavio je da su se koncentrisali na proizvodnju dodataka za one ljude koje obožavaju igre, na one koji nakon 7 sati igranja kažu “još samo jedanput”, i koji ne znaju stati.

Za sada su u ponudi dve vrste tableta. Blueberry tableta čije se delovanje fokusira na oči te providna tableta koja pojačava koncentraciju, a bazira se na dokosaheksaenoičnoj kiselini (DHA), masnoj kiselini koja povećava koncentraciju..

Ovo je dobra vest za sve gamere, ali zabrinjavajuća za ostale — zar stvarno postoje ljudi kojima trebaju ovakve tablete? Naravno, svi znamo da postoje, a psiholozi upozoravaju da se zaista radi o zavisnosti.

Leave a Reply