Zanimljivosti

Toyota na sajmu automobila u Frankfurtu 2007.

a ovogodišnjem frankfurtskom sajmu automobila naglašena je Toyotina uloga globalnog lidera u automobilskim inovacijama i brizi za životnom sredinom.Kompanija proslavlja 10 godina komercijalnog uspeha hibridne tehnologije i najpopularnijeg hibridnog automobila na svetu sa malom emisijom izduvnih gasova – Toyote Prius. Pored toga, Toyota naglašava svoju posvećenost proširivanju prodaje malih automobila i nastojanju da smanji emisiju CO2. Toyota koristi ovaj sajam da predstavi radikalna rešenja za izazove urbanog transporta, sa vizijom ultra kompaktnog, veoma specifičnog i modernog urbanog koncept automobila. Frankfurtski sajam automobila je i ove godine Toyotina prilika da prikaže najnovije modernizacije nekih od najpopularnijih modela u Evropi, uključujući Yaris, RAV4 i Land Cruiser.

Uspeh sa hibridnim tehnologijama.

Danas, Toyota beleži 10 godina uspeha sa hibridnim tehnologijama i najpopularnijim hibridnim automobilom na svetu, Toyotom Prius.

Sa prodajom u više od 44 zemlje širom sveta, sada ih ima 66,000 Priusa na evropskim putevima. U maju 2007. kumulativna prodaja hibridnih vozila Toyote i Lexusa premašila je 1 milion, a Toyota grupa planira da u narednim godinama udvostruči asortiman svojih hibridnih vozila. Lansiran u Evropi 2001. godine, Prius je poslednji put izmenjen 2006. kada je dobio svež izgled, poboljšan komfor u unutrašnjosti i oštriju dinamiku vožnje. Toyota Prius se sada nudi u još jednoj boji – Blue Mika Metallic.

IQ koncept automobil

IQ koncept je osmišljen da odražava i naglašava životni stil svojih vlasnika. U urbanoj sredini ljudi žele dinamičan i oštar dizajn, ali se ne zanemaruju racionalni faktori kao što su veličina, funkcionalnost i emisija CO2.

IQ koncept prevazilazi ograničenja ultra kompaktnog gradskog automobila sa unutrašnjim prostorom koji nudi jedinstvenu upotrebljivost u „malom pakovanju“. Pri normalnoj upotrebi, vozač i suvozač sede jedan do drugoga, ali kako bi se smestila treća odrasla osoba ili odrasla osoba i dete, suvozačevo sedište se može pomeriti još napred i tako omogućiti više prostora i lakši pristup zadnjem delu automobila.

RAV4 Cross Sport

Toyotina legenda RAV4 je bio najbolje prodavani SUV u Evropi 2006. godine. Prikazan u Frankfurtu, RAV4 Cross Sport nudi kupcima uobičajen prefinjen dizajn i kvalitet, sa čitavim nizom poboljšanja za 2008.

Nove 17-inčne šestokrake aluminijumske felne doprinose prefinjenosti. Nova hromirana prednja maska i zatamnjena stakla sada se nude kao standard. Svež dizajn donjeg dela branika u srebrnoj i crnoj boji daje vozilu sportsku notu. Dizel modeli su još više ekološki prihvatljivi sa dodatkom DPF filtera za čestice dizela na najbolje prodavanom 2.2l D-4D 135 motoru.

Osveženi modeli Yarisa

Na frankfurtskom sajmu biće predstavljena dva nova modela u asortimanu Yarisa. Novi paket opreme na Yarisu sa 1.0l benzinskim motorom će imati kožni upravljač sa daljinskim kontrolama audio sistema i teleskopskim podešavanjem. Takođe, audio sistem će biti MP3 kompatibilan.

Povrh toga, novi model srednjeg nivoa opremljenosti biće lansiran u ekskluzivnoj pepeljasto sivoj boji (Ash Grey). U ponudi je i prefinjena sportska crta serije benzinskih i dizel motora i ekskluzivni, potpuno integrisani audio/navigacioni sistem sa odvojivom kontrolama. Ovo omogućava korišćenje navigacione funkcije i izvan vozila.

Modernizovani asortiman Land Cruisera

Svoju premijeru na frankfurtskom sajmu ima i Land Cruiser sa čitavom lepezom unapređenja koje će učvrstiti predvodničko mesto ovog modela u SUV segmentu evropskog tržišta. Nova crna spoljašnjost je podržana zatamnjenim farovima, novom prednjom maskom i šestokrakim aluminijumskim felnama, sa zatamnjenom doradom koja privlači pogled na smele lukove točka i naglašava robustan izgled Land Cruisera.

Zatamnjena stakla se nude kao standard kod modela sa višim nivoom opreme, dok unutrašnja dodatna oprema i prefinjeniji stilski elementi doprinose udobnosti putnika i atmosferi visokog kvaliteta.

Leave a Reply