Softverska unapređenja za Lenovo X6 server

Kompanija Lenovo danas je objavila ažuriranje za svoj glavni proizvod, prilagodljivi server X6 visokih performansi, zajedno sa mnoštvom prekvalifikovanih ISV enterprise rešenja, koja obuhvataju ponudu optimizovanu za rešenje SAP® HANA. Ažurirani X6 server sistemi, koji su tek objavljeni i imaju performanse koje obaraju rekorde, obuhvataju dva Flex System™ X6 Compute Node-a i par System x® rack servera, kojima upravlja Lenovo XClarity™, nedavno predstavljeni sistem za upravljanje. Ova snažna nova rešenja unapređuju performanse i ubrzavaju razvoj zahtevnih okruženja, kao što su cloud, baze podataka, ERP, virtualizacija i poslovna analitika

Lenovo
Lenovo

 

„Ubrzan tempo promena u današnjem okruženju enterprise data centara stresan je za infrastrukturu i IT budžet,” izjavio je Darel Vord, potpredsednik jedinice Enterprise Marketing i Storage Business Unit. „Novi Lenovo X6 serveri omogućavaju performanse, brzinu i fleksibilnost potrebnu za mission-critical aplikacije, dok u isto vreme omogućava vašem poslovanju pobedu u takmičarskom okruženju.“

Lenovo X6 Rack serveri – Modularna “Book”arhitektura

Lenovo X6 rack servere visokih performansi, server sa četiri CPU slota Lenovo System x3850 X6 i server sa osam CPU slotova Lenovo System x3950 X6, odlikuje nagrađivani modularni dizajn. Veoma fleksibilan dizajn omogućava jednostavnu zamenu kompjuterskih book-ova i prilagođavanje procesorima nove generacije, smanjujući troškove nabavke i eliminišući potrebu za kupovinom novog servera. Pored toga,ova inovativna modularna arhitektura omogućava IT-u da lako unapredi ostale ključne komponente, kao što su storage, full-height i half-height I/O kartice, kao i hlađenja i napajanja, bez troškova i prekida zbog zamene celog sistema. Revolucionarni dizajn sistema takođe omogućava različitim generacijama tehnologije procesora da budu upotrebljeni u istom okviru.

lenovoemc px4-400d
Naoružan sa budućom porodicom procesora Intel® Xeon® iz E7-4800 v3, ovi serveri omogućavaju nove nivoe performansi i jednostavnost ažuriranja, kao i više od 50 odsto bolje performanse nego prethodna generacija sistema. Sa podrškom memorije DDR4, najnovijom tehnologijom memorije, i sa 192 DIMM slotovima, ovi sistemi mogu da podnesu okruženja koja zahtevaju najviše memorije, uključujuči zahtevne baze podataka i analize. Unapređena pouzdanost, dostupnost i mogučnost servisiranja (RAS), kao što su Memory Page Retrieve, Consumed Error Recovery, i Upward Integration Modules, smanjuju troškove podrške i povećavaju vreme rada sistema.

Lenovo Flex System X6 – Skalabilni Compute Node-ovi

Lenovo Flex System X6 Compute Node-ovi, uključujuči Flex System x480 X6, koji je prilagodljiv za sistem sa četiri CPU slota, i Flex System x880 X6, prvi prilagodljivi blade server sa osam CPU slotova, zasnovan na procesoru Intel Xeon, nude kupcima vodeću performantnost u indistriji u veoma fleksibilnoj, konvergiranoj blade arhitekturi, dizajniranoj da raste se vašim okruženjem. Uključujuči budući Intel Xeon procesor, iz E7-8800/4800 v3 porodice proizvoda, svaki opremljen sa do 144 jezgra, ovi unapređeni compute node-ovi, omogućavaju brže performanse aplikacija za okruženja koja zahtevaju najviši nivo performansi, kapacitet memorije i veliku fleksibilnost, kao što su mission-critical baze podataka i analiza.

“Razvili smo porodicu procesora Intel Xeon E7 v3, da bismo isporučili preformanse, unapređenu pouzdanost i skalabilnost da zadovoljimo zahteve enterprise okruženja i rast u real-time analitici “, rekla je Lisa Spelman, generalna direktorka marketinga grupe Intel Data Centar. „Isporuka fleksibilnih X6 servera kompanije Lenovo, baziranih na porodici procesora Intel Xeon E7 v3, omogućava performanse i sposobnost unutrašnje memorije, što omogućava da ograoman broj podataka bude dostupan.”

SAP HANA Workload Optimized Solutions za SAP HANA Appliance

Današnja nova optimizovana rešenja SAP® HANA, bazirana na serverskim platformama System x3850 X6 i System x3950 X6 kompanije Lenovo, nude SAP-sertifikovane konfiguracije koje omogućavaju nezapamćene performanse i prilagodljivost. U kombinaciji sa poslovnim rešenjima kompanije Lenovo (Lenovo Enterprise Solution Services), ova rešenja za intenzivna opterećenja mogu da budu u funkciji za samo nekoliko dana i tako da pomognu korisnicima u brzini razvijanja novih SAP HANA aplikacija i da pojednostave upravljanjeSAP HANA infrastrukturom.

Lenovo takođe nudi SAP rešenje u saradnji sa kompanijom EMC:
• SAP® HANA Tailored Data Center Integration (TDI) sa EMC®
• EMC® VSPEX™ for classis SAP landscapes

Dodatna prekvalifikovana Enterprise ISV rešenja

Pored SAP-a i EMC-a, kompanija Lenovo je partner sa industrijskim liderima kao što su kompanije Microsoft, VMware i Citrix kako bi ponudila kompletna, prethodno testirana, infrastrukturna rešenja koja koriste Lenovo server, storage i mrežni hardver. Ova prekvalifikovana rešenja pojednostavljuju i smanjuju troškove primene i time omogućavaju organizacijama sa slabim IT resursima da se usredsrede na potrebe svog poslovnog razvoja. Prekvalifikovana rešenja obuhvataju :
• Lenovo rešenje za Microsoft Scale Out File Server
• Lenovo rešenje za Microsoft SharePoint Server 2013
• Lenovo rešenje za Microsoft Exchange Server 2013
• Lenovo rešenje za VMware vCloud Suite 6.0
• Lenovo rešenje za VMware Horizon 6.0
• Lenovo rešenje za Citrix XenDesktop 7.6
• Lenovo rešenje za Microsoft SQL Server 2014
• Lenovo rešenje za Engineering Analysis
• Lenovo rešenje za ANSYS
• Lenovo rešenje za Financial Services
• Lenovo rešenje za Life Sciences

Za više informacija o Lenovo prekvalifikovanim enterprise rešenjima posetite sajt.

Lenovo XClarity™ – Jednostavno i automatizovano upravljanje sistemima
Lenovo XClarity je idealno rešenje i za mala i za velika preduzeća, pružaoce usluga i vladine organizacije. Lenovo XClarity bavi se ozbiljnim zahtevima kupaca uključujući potrebu da upravljanje resursima hardvera bude centralizovano, da bude ubrzan razvoj cloud-a i tradicionalne infrastrukture i omogućena vidljivost fizičkih resursa i kontrola fizičkim resursima sa spoljnih alata za upravljanje softverom koje su na višem nivou. Nova rešenja su dostupna u dve verzije, Lenovo XClarity Administrator i Lenovo XClarity Pro, i ona podržavaju novo serversko rešenje visokih performansi kompanije Lenovo X6, koje je najavljeno danas.

Cene i dostupnost

System x3850 X6 i System x3950 X6 biće dostupni 26. maja po ceni od 7.979 američkih dolara. Flex System x480 X6 i Flex System x880 X6 biće dostupni 27. maja.po ceni od 10.415 američkih dolara.