Hardware · Internet · Software

10 Cisco mrežnih akademija u Srbiji

U cilju približavanja mrežne tehnologije i usavršavanja IT stručnjaka, kompanija Cisco®, svetski lider u proizvodnji mrežnih rešenja za internet, u Srbiji je otvorila 10 Cisco mrežnih akademija, što dobro pokazuje u kojoj meri i s kojom upornošću Cisco® utiče na razvoj društva ulaganjem u obrazovanje, rekao je na konferenciji o društvenoj odgovornosti, koja je danas održana u hotelu Hyatt, Mark Emanuelson, direktor za komercijalnu prodaju u Centralnoj i Istočnoj Evropi ispred kompanije Cisco®.

“Zdravo društvo zahteva uspešne kompanije, a uspešna korporacija zahteva zdravo okruženje. Obezbeđivanjem radnih mesta, napretka i zarade, ulaganjem kapitala u obrazovanje i socijalne programe, konzistentnim poslovanjem, Cisco® ima pozitivan uticaj na društvo i njegov budući razvoj. Cisco® propagira ravnopravnost među polovima i nacijama u društvu i suprotstavlja se socijalnoj nepravdi”, naglasio je Emanuelson. Dodao je da je “Cisco® u Srbiji pokrenuo F_email projekat koji uključuje besplatan kurs za nezaposlene žene kako bi stekle nova znanja iz oblasti informacionih tehnologija i postale konkurentnija radna snaga na tržištu”.

Prema njegovim rečima, Cisco® nastavlja sa sprovođenjem inovativnih programa u cilju zaštite životne sredine, što se posebno odnosi na redukciju emisije ugljen dioksida u vazduhu. Investiranjem u komunikacione tehnologije, smanjuje se potreba za prevazilaženjem velikih razdaljina prevoznim sredstvom radi održavanja sastanka. Poseban akcenat se stavlja na štednju energije i recikliranje tehnološke opreme.

Na kraju, istakao je Emanuelson, korporativna odgovornost nije zaseban program, već podrazumeva da se svi procesi unutar kompanije odvijaju na odgovoran način – dakle čitav set aktivnosti i sam način razmišljanja. Cisco® svojim zaposlenima pruža sve mogućnosti za lični i profesionalni razvoj obezbeđujući stimulišuću i zdravu radnu sredinu, koja bi obogatila život zaposlenih. Posebno se ulaže u edukacije i treninge zaposlenih u cilju ostvarivanja što boljih profesionalnih rezultata i ličnog zadovoljstva.

Leave a Reply