Software

5 zvezdica za Sophos Endpoint Security paket

Septembarska testiranja Sophos Endpoint Security and Control rešenja su pokazala izvrsne rezultate. Ovo rešenje u sebi sadrži Sophos NAC (Network Access Control) funkcionalnost, kao i sveobuhvatnu zaštitu od virusa, spyware-a i adware-a. kontrolu VoIP, IM, P2P, igara i prenosivih memorijskih uređaja. 

Sophos Endpoint Security and Control je dobio maksimalnih 5 zvezdica na testu SC Magazina sa kojima su ocenjene performanse ovog proizvoda. Zvezdice su dobijene za bogati set funkcionalnosti, jednostavnost upotrebe, dokumentaciju, podršku i odnos vrednosti i cene. SC Magazine je dodao da je Sophos Endpoint Security and Control “elegantno rešenje, koje ne postavlja dodatni teret za administratora.”

Zaključak testiranja SC Magazina je da je uspostavljena sjajna ravnoteža između jednostavnosti upotrebe i sigurnosti, plus što lifetime podrška postavlja ovo rešenje u zaista “Preporučenu” kategoriju.

Information Security Magazine je ocenio Sophos Endpoint Security and Control sa visokom prosečnom ocenom B+ u sledećim kategorijama. Instalacija/Konfiguracija (B), Policy (A), Logging i Izveštavanje (C) i Efikasnost (A).

Information Security Magazine je napomenuo da: “Sophos Endpoint Security and Control može jednostavno da zameni veliki broj individualnih sigurnosnih rešenja koja su usmerena na endpoint zaštitu”, zbog jednostavnosti u administriranju i  upravljanju mrežnom bezbednošću. Dodali su i da je: “instalacija enterprise console i NAC servera jednostavna i jasna, tako što console dashboard nudi jedinstveni pristup u upravljanju računarima, update-ovima, alert-ima, polisama, zaštitom i error-ima.” Napomenuli su i da se Sophos već dugo nalazi u poziciji lidera u antimalver sferi, sa superiornim skeniranjem mašina i da se odeljenje za istraživanje pretnji i razvoj već duže vreme nalazi u samom vrhu. Konačni zaključak je glasio: “Sophos Endpoint Security and Control efikasno pokriva sve nivoe zaštite endpoint uređaja.”

Sophos Endpoint Security and Control omogućava najbolju proaktivnu zaštitu od virusa, malvera i neželjenih aplikacija preko širokog opsega platformi za desktop i laptop računare, file servere i mobilne uređaje. NAC funkcionalnost omogućava velikim kompanijama da uvek štite up-to-date računare u svojoj mreži (managed, unmanaged i guest računare).

Pregled izveštaja sa SC Magazine testiranja
www.scmagazineus.com/Endpoint-Security-and-Control/Review/2559/

SC Magazine

SC Magazine je mesečna publikacija koja se fokusira na zaštitu – viruse za računare, hakere, internet kriminal, kao i na to kako da se kompanije “izbore” sa ovim pretnjama. SC Magazine je namenjen direktorima Sektora za Zaštitu, i pruža bitne informacije o zaštiti kompanijskih mreža koje im dalje omogućavaju uspešno i sigurno poslovanje. SC Magazine je podržan sa web sajtom, newsletters-ima i globalnim programom za nagrađivanje. SC Magazine je globalni brand i postoji u ediciji za USA, Veliku Britaniju i Aziju.

Information Security Magazine

Smešteni u Needham, MA, Information Security Magazin je deo TechTarget mreže. TechTarget izdavači su ujedinili medije kako bi IT profesionalcima i izvršnim menadžerima omogućili sve potrebne IT informacije, kako bi im olakšali proces kupovine i donošenja odluka. TechTarget sa informacijama koje plasira i na web sajtu, pomaže IT orjentisanim ljudima da generišu kvalifikovane sales lidove, skrate proces prodaje i povećaju prihode.

Leave a Reply