Software

AB Soft CRM rešenje u Autoprometu

Firma AB Soft je uspešno završila  implementaciju AB Soft rešenja za upravljanje odnosima sa klijentima u Autoprometu,  jednom od najvećih ovlašćenih dilera i servisera Opel, Chevrolet i SAAB vozila u Srbiji. Autopromet je firma sa preko 60 zaposlenih u čijem sklopu se nalaze tri salona automobila, servis, prodavnica rezervnih delova i tehnički pregled.

Autopromet je korisnik AB Soft ERP rešenja od 1999. godine. Na osnovu zahteva matične kuće Opel, početkom ove godine, bilo je neophodno obezbediti specijalne izveštaje o prodaji i marketingu prema unapred definisanim elementima. Analiza i izveštavanje se ne odnose samo na već postojeće klijente i korisnike usluga Autoprometa, već i praćenje interesovanja potencijalnih kupaca i praćenje specifičnih podataka potrebnih za analizu i planiranje prodaje.  Ovo je impliciralo potrebu proširenja postojećeg poslovnog sistem AB Soft rešenjem za praćenje procesa koji se odnose na upravljanje odnosima sa potencijalnim korisnicima.

Uvođenjem ovih proširenja u standardni modul AB Softa omogućeno je da se isprate informacije bitne za deo marketinga kao što su: na koji način je komitent saznao za neku akciju, koje vozilo komitent trenutno poseduje, kao i druge elemente koji su bitni za izveštavanje na nivou praćenja marketinških akcija.  Takođe, omogućeno je  upravljanje vremenom, odnosno organizovanje poslovnih obaveza svakog pojedinca, a na taj način i celog preduzeća. Sam sistem omogućuje planiranje, raspored časova, kalendar, pregled po klijentima, njihovim dodatnim karakteristikama, radnim mestima, obaveze danas, zaostale, naredni period, važni datumi, prateća dokumentacija uz obavezu…

Ovakvom organizacijom omogućeno je dobijanje potrebnih izveštaja, analiza, ubrzan proces donošenja odluka i planiranje sledećih akcija. Omogućeno je praćenje zadovoljstva postojećih i potencijalnih klijenata pruženim uslugama u Autoprometu, a sve to na osnovu sopstvenog iskustva i analize rezultata iz prethodnih akcija.

Leave a Reply