adacta
Software

Adacta novi član Microsoft “Dynamics Master VAR” programa

Kompanije Microsoft Srbija i Adacta, potpisale su sporazum kojim se Adacta pridružuje globalnoj ekskluzivnoj listi od 13 kompanija – članica Microsoft Dynamics Master VAR programa. Ovim programom Microsoft će dodatno podržati Adactu u osiguravanju kvalitetne lokalizacije poslovnih rešenja Dynamics NAV, sa fokusom na male i srednje velike kompanije kako u Srbiji, tako i u čitavom regionu.

Tokom prethodnih godina, Microsoft je u razvoj novih proizvoda uložio više od devet milijardi evra, od čega je veliki deo bio usmeren na razvoj poslovnih aplikacija koje sve više postaju upravljačko i komunikacijsko središte kompanije. Prateći razvoj novih rešenja, među kojima je i Microsoft Dynamics NAV 2013, kompanija Microsoft je predstavila i nove poslovne modele razvoja partnerske mreže, u sklopu kojih i takozvani Microsoft Dynamics Master VAR program.

adacta

 

On omogućava povezivanje manjih partnera sa većim regionalnim partnerom – u ovome slučaju kompanijom Adacta – kako bi partnerska mreža u što kraćem roku dobila pristup potrebnim znanjima za implementaciju poslovnih reešenja Microsoft Dynamics NAV, kao i lokalizaciju proizvoda na regionalnom nivou.

„Kroz uspešnu višegodišnju saradnju prepoznali smo Adactu kao pouzdanog regionalnog partnera. Činjenica da je reč o kompaniji koja zapošljava više od 250 stručnjaka u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu, kao i najvećem Microsoftovom partneru za implementaciju poslovnih rešenja u regionu i među vodećima u Istočnoj Evropi, dodatno je učvrstila odluku o potpisivanju ovog strateškog partnerstva koje će dodatno učvrstiti našu poziciju vodećeg ponuđača poslovnih rešenja za male i srednje velike kompanije.“ – naglasila je Tatjana Lukić, rukovodilac odeljenja poslovnih rešenja u kompaniji Microsoft Srbija.

Podsetimo kako Microsoft Dynamics NAV 2013, osim mnogih tehnoloških poboljšanja i nove arhitekture samog sistema, nudi i punu funkcionalnost i rad putem internet pretraživača, te set poslovnih funkcionalnosti sa naglaskom na upravljanje novčanim tokovima, naprednih funkcionalnosti praćenja troškova i proizvodnje, podršku za upravljanje dokumentima kao i unapređene opcije izveštavanja. Kompanija Adacta je krajem prošle godine u potpunosti lokalizovala ovaj sistem i prilagodila ga tržišnim zahevima u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

„Malim i srednjim velikim kompanijama u regionu treba pristup najboljim primerima iz svetske prakse kao i modernim tehnologijama, budući da je to jedini način na koji mogu zadržati konkurentnost na regionalnom i globalnom tržištu. Zadovoljstvo mi je što je Microsoft prepoznao Adactu kao partnera koji preuzima ulogu promovisanja i razvoja vertikalnih partnerskih rešenja, koja će biti dostupna drugim kompanijama u partnerskoj mreži. Pritom, mi ćemo svakako nastaviti saradnju i sa partnerima koji su na tržištu prisutni sa drugim proizvodima, kako bismo ponudili najbolja rešenja u skladu sa specifičnim zahtevima korisnika“– zaključio je Bogdan Obradović, direktor Adacte Beograd.

Leave a Reply