Događaji · Software

ADACTA & QLIKVIEW – Nova generacija poslovne inteligencije kao konkurentna prednost uspešnih kompanija

U četvrtak je u hotelu Hyatt Regency u Beogradu održana konferencija pod nazivom »Adacta & QlikView – nova generacija poslovne inteligencije kao konkurentna prednost uspešnih kompanija«, u organizaciji Adacta Grupe i QlikTech-a, kompanije koja je zaslužna za razvoj inovativnog QlikView rešenja.

Događaj je okupio oko 170 učesnika iz preduzeća različite veličine i delatnosti, svesnih značaja dobrog, kvalitetnog i fleksibilnog rešenja namenjenog poslovnom odlučivanju.

qlickview

Konferenciju je otvorio g. Andrej Fajfar, suosnivač Adacta Grupe, član uprave Adacta Holdinga, zadužen za Adactu Beograd, koji je pozdravio sve okupljene i zahvalio se na izuzetnom odzivu.

BI stručnjaci Adacta grupe, g. Anže Mis, rukovodilac BI odeljena, kao i g. Milan Listeš, BI konsultant, koji su za ovu priliku doputovali iz Ljubljane i Zagreba upoznali su okupljene sa QlikView rešenjem i onime što ono može da ponudi.

Zahvaljujući g. Nikoli Mićiću, IT direktoru Alca Trgovine, okupljeni su čuli predavanje iz ugla korisnika na temu: kako QlikView može unaprediti poslovanje i skratiti vreme potrebno za izveštavanje. Gospodin Mićić je iskoristio priliku da istakne da je za izradu određenih izveštaja koji su G. Zoran Teofilović, regionalni IT direktor za Srbiju, BiH i Makedoniju i Aleksandra Rebić, sistem inženjer Atlantic Grupe, koja već godinama unazad koristi QlikView rešenje su sa okupljenima podelili sopstveno iskustvo u koirišćenju ovog BI alata. U okviru Atlantic Grupe posluje Soko Štark, Argeta, Cedevita, Cockta, Grand kafa i još mnogo prepoznatljivih brendova iz oblasti prehrambene industrije. Većina ovih preduzeća koristi QlikView aplikacije koje su interno razvili i koje korisnici potpuno samostalno koriste za pokretanje postojećih, ali i izradu novih izveštaja. Po rečima predstavnika, IT odeljenje Atlantic Grupe je zahvaljujući QlikView-u oslobođeno ogromne količine posla oko pripreme i izvlačenje stotina hiljada slogova iz Glavne Knjige, pakovanja podataka u Excel i dostavljanja korisnicima, a sve to u cilju izrade bruto bilansa, izveštaja profitabilnosti po brendu, praćenja numerisanja i ulistavanja, itd… što se uz QlikView može obaviti za manje od minuta.

G. Ivan Đolić, konsultant prodaje Adacte Beograd objasnio je u svojoj prezentaciji kako se, zahvaljujući konceptu »Seeing is Believing«, do rezultata moguće doći već u prvih nekoliko dana. Takođe je najavio specijalne akcije i popuste na uvođenje QlikView rešenja za sve učesnike ovog događaja, do kraja godine.

Nakon kratke diskusije oko prosečnog vremena i budžeta potrebnog za uvođenje QlikView rešenja, okupljeni su nastavili neformalno druženje uz ručak u restoranu »Metropoliten Grill«.

O QlikView rešenju

QlikView koristi više od 26.000 korisnika u 100 zemalja sveta. QlikTech, kompanija koja ja razvila ovo rešenje, nalazi se na trećem mestu Forbes-ove liste 25 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Americi, uz prvoplasirane LinkedIn i Apple. Razlikuje se od ostalih rešenja pre svega po jednostavnoj instalaciji i korišćenju, kao i po veoma kratkom periodu u kome se investicija sama isplati.

Zahvaljujući svom »bottom-up« pristupu, ono stavlja poslovne korisnike na prvo mesto i omogućava im da kreiraju ad-hoc izveštaje iako nisu IT stručnjaci. Kako je QlikView moguće koristiti na svim uređajima, korisnici svoje analize i izveštaje mogu kreirati gde god i kad god to požele.

Uz QlikView su svi poslovni odgovori na dohvat ruke, omogućavajući korisniku dobre odluke i brze odgovore.

Leave a Reply