Software

Adobe Flash Platforma prihvaćena od rekordnog broja korisnika

Adobe Systems Incorporated danas je, tokom Adobe MAX Japan konferencije, objavio da su ključne komponente Adobe Flash Platforme – softveri Adobe® AIR® i Adobe® Flash Player 10, instalirani na rekordnom broju ličnih računala privatnih i poslovnih korisnika širom sveta.

Od prve objave softvera ADOBE AIR, pre nešto manje od godinu dana, već je registrovano više od 100 miliona instalacija tog softvera. Takođe, Adobe Flash Player 10 je instaliran na više od 55 odsto računala u celom svetu u samo prva dva meseca od lansiranja tog softvera, čime je daleko nadmašen postotak instalacija prethodnih verzija tog softvera. Očekuje se da će ta brojka da prevaziđe 80 odsto do drugog kvartala 2009. godine.

Adobe Flash Platforma kompletan je sistem integrisanih alata, okvira, klijenata i servera za razvoj Web aplikacija, sadržaja i video radova koji jednako dobro i konzistentno radi bez obzira o kojem se operativnom sistemu ili uređaju radi. Adobe AIR omogućava programerima korišćenje dokazanih Web tehnologija za brzo dizajniranje i stvaranje neodoljivih aplikacija koje se pokreću i van preglednika.

U zadnjih dvanaest meseci, zabeleženo je preko milion preuzimanja AIR software development kit -a (SDK), Flex okvira otvorenog koda i Adobe Flex® Builder™-a od programera koji stvaraju Web aplikacije koristeći pri tome Adobe Flash Platformu. Adobe Flash Player sadržaji pokreću se na više od 98 odsto računala spojenih na Internet, a više od 80 odsto on–line videa širom sveta pregledavaju se uz pomoći Adobe Flash tehnologije. To je razlog koji Adobe Flash čini platformom broj jedan za video sadržaje na Webu.

Leave a Reply