031313_1057_RedBullColl1
Software

Adobe i Red Bull Collective Art pozivaju kreativce da zajedno stvore globalno umetničko delo

Red Bull Collective Art, poziva sve kreativce iz celog sveta da u naredne dve nedelje učestvuju u kreativnom procesu. Krajnji proizvod bi bio umetničko delo na međunarodnom nivou. U procesu ovog kreativnog stvaranja umetničkog dela koristiće se princip “Cadavre exquís” koji će biti prenet u savremeno digitalno doba. Inače “Cadavre exquís” je kolaborativna kreativna tehnika prvi put uvedena od strane nadrealista oko 1925. godine, i predstavlja reči, crteže ili slike koje se kolektivno okupljaju na takav način da svaki kreativac vidi kraj koji je napravio umetnik pre njega u stvaranju ovog zajedničkog dela.

031313_1057_RedBullColl1

Red Bull Collective Art je otvoren za sve, od dizajnera i umetnika do fotografa i publicista. Traži se samo da prijavljeni ljudi dele zajednički interes, a to je da se stvori nešto i da se to nešto podeli sa svetom. Kroz ovaj projekat, Red Bull je ostvario partnerstvo sa Adobe-om kako bi se stvorilo najveće i najraznovrsnije umetničko delo na svetu.

Kako Red Bull Collective Art funkcioniše?
Osnovne informacije o Red Bull Collective Art se nalaze na sajtu www.redbullcollectiveart.com. Korisnici se registruju online i biraju vremenski slot za njihov doprinos. Učesnici mogu jednostavno preuzeti obrazac i koristiti bilo koji stil kojim žele da rade na slici. Obrađenu sliku dalje mogu podići i dodati u kolektivno umetničko delo. Web sajt će omogućiti globalnu interakciju umetnika širom sveta.

Aktiviranjem u 85 zemalja širom planete, Red Bull Collective Art će stvoriti jedinstveno digitalno kolektivno umetničko delo koje će biti podeljeno sa globalnom publikom.

Ukoliko se vidite u ovom pozivu, predstavite sebe i Srbiju u najboljem svetlu.

Leave a Reply