Software

Adobe InDesign – 10 godina izdavačke inovativnosti

Objavljen krajem 1999 godine i stvoren kao sledbenik Adobe Pagemakera, Adobe InDesign je uveo revoluciju u izdavačku delatnost sa tehnologijom i funkcionalnostima bez premca.

Ulaskom u svoju drugu dekadu, InDesign namerava ponovno da promeniti izdavačku industriju na bolje. Danas deset godina stariji, doseže van tradicionalnih izdavačkih okvira štamparskih  publikacija, šireći se  u smeru digitalnih, kao i publikacija za mobilne medije, uključujući web, čitače elektronskih knjiga i pametne telefone. Adobe je sa InDesignom promenio smer izdavaštva te dao kreativnim profesionalcima slobodu, da svoje dokumente kanališu kroz više različitih medija.

Adobe je povodom proslave izdao eKnjigu “Page by Page: 10 Years of Designning with Adobe InDesign” , koja opisuje evoluciju proizvoda i njegove funkcionalnosti, kao i kreativce koji su pomogli da InDesign postigne uspeh i postane lider među alatima za grafičku pripremu.

Kroz razvoj izdavačke industrije Adobe nastavlja biti vodeći proizvođač softvera za grafičku pripremu, uvodeći revoluciju u proces izrade i produkcije publikacija.

http://www.indesign10anniversary.com/

Leave a Reply