Software

Adobe ispred hakera ovaj put

Adobe je objavio security advisory o još uvek unpatch-ovanoj slabosti u svom popularnom Flash Player softveru, koji utiči i na Windows, Mac, Linux, Solaris ali i na Google Android korisnike.

Kritični sigurnostni propust bi mogao da dozvoli napadačima nad računarima kako bi aktivirali maliciozni kod.

Adobe je takođe potvrdio da se propust tiče i Adobe Reader-a 9.3.4 za Windows, Mac i UNIX, kao i Adobe Acrobat-a 9.3.4 i njegovih ranijih verzija za Windows i Mac. Razlog zašto su Acrobat i Reader pod uticajem ovog propusta jeste to što programi podržavaju Flash sadržaj unutar PDF fajlova.

Update za Flash Player koji će pokriti poslednju otkrivenu slabost, najavljen je za 27. septembar, a update za Acrobat i Reader će biti dostupan u toku iduće nedelje.

Prošlog meseca, Sophos-ov bloger Chet Wisniewski intervjuisao je Adobe-ovog Višeg direktora za sigurnost proizvoda, Brad Arkin-a, na temu kompanijske stretegije sigurnosti i njihove predstojeće sandboxing tehnologije – intervju.

Takođe možete preuzeti ovaj intervju u MP3 formatu: Interview with Adobe’s Brad Arkin – Senior Director of Product Security and Privacy.

Pisci zlonamernog koda detaljno pregledaju Adobe-ove proizvode, tražeći sigurnosne propuste koje bi mogli da zloupotrebe. Široko prihvatanje Adobe softvera od strane miliona korisnika širom sveta, postalo je glavni motiv što se hakeri orjentišu na ove proizvode.and Privacy.

Leave a Reply