Software

Adobe lansirao javnu betu online servisa Acrobat.com

Novi online servisi pomažu ljudima da rade zajedno na dokumentima bilo gde, bilo kada

Adobe Systems Incorporated danas je predstavio Acrobat.com, komplet servisa dostupan kroz beta verziju i besplatan za prijavljivanje, koji pruža alate za komunikaciju, produktivnost i saradnju u web browser.

Kako Adobe® Acrobat® softver pruža kreiranje visoko kvalitetnih elektronskih dokumenata koje svako može da čita, tako Acrobat.com omogućava pojedincima da rade zajedno na elektronskim dokumentima. Acrobat.com je set online servisa – podela i čuvanje dokumenata, PDF konvertor, online procesor reči, i web conferencing — koji koristi PDF, Adobe Flash® i Adobe AIR™ tehnologiju pružajući online usluge koje prevazilaze tradicionalne office alate.

Takođe dostupan kroz Adobe Acrobat 9 software, Acrobat.com pruža ljudima nov način za saradnju – online.

Acrobat.com servis uključuje:

  • Adobe Buzzword®, web procesor reči koji se koristi za laku koautorizaciju i podelu dokumenata za komentare i ocene
  • Adobe ConnectNow, lični web conferencing servis koji uključuje podelu desktopa, video i voice conferencing i integrisani chat;
  • Centralizovana online podela fajlova sa pristupnim kontrolama, online PDF konverzija do pet dokumenata i visoko kvalitetna podrška za web-integrisane dokumente;
  • Developer APIs za “real-time” kolaboraciju, podelu fajlova i konverziju.

Uz to, Acrobat.com pruža korisnicima softvera Acrobat 9 pristup “ličnom prostoru za rad u oblacima” koji je dostupan virtuelno za online rad sa drugima. Acrobat 9 korisnici rade sa Acrobat.com kao centralnim mestom za razmenu i sakupljanje podataka, praćenje ocena i komentara, i navigaciju PDF dokumenata sa kolegama.

Acrobat.com takođe je kompatibilan sa Adobe Reader® 9 softverom, pružajući korisnicima softvera Adobe Reader 9 jednostavan pristup na Acrobat.com, tako da mogu deliti fajlove, konvertovati online u PDF do pet dokumenata i učestvovati u elektronskim formama i podeli dokumenata iniciranim od strane korisnika Acrobat 9 softvera.

Leave a Reply