Software

Adobe objavio Acrobat 9 Softver

Nova podrška za Adobe Flash tehnologiju, bogati PDF portfelji i nove mogućnosti rada u realnom vremenu redefinišu komunikaciju PDF dokumentima

Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) danas je lansirao Adobe® Acrobat® 9 softver, nadogradnju koja će promeniti proces kreiranja elektronskih dokumenata. Acrobat 9 omogućava prirodnu podršku Adobe Flash® tehnologiji, ima sposobnost da ujedini širok opseg sadržaja u okviru PDF portfelja i “real-time” mogućnosti za navigaciju PDF dokumenata sa kolegama.

“Očekivanja organizacija i pojedinaca za nivoom komunikacije i saradnje na radnom mestu nastavljaju značajno da rastu,” rekao je Rob Tarkoff, predsednik Business Productivity Business Unit-a u Adobeu. “Sposobnost da se prenese poruka na pravi način nikad nije bila na višoj ceni. Acrobat 9 je nastao kao rešenje za ovaj problem, sa težnjom da iz osnova promeni način kako profesionalni ljudi komuniciraju i sarađuju koristeći elektronska dokumenta.

Po prvi put, Acrobat 9 pruža potpunu podršku Adobe Flash tehnologiji, omogućavajući korisnicima da uključe Flash Player kompatibilne video i aplikacione fajlove u PDF dokumente, jedini potreban element je Adobe Reader® 9 softver. Sada, statični dokumenti mogu oživeti i postaju deo dinamične komunikacije.

Acrobat 9 takođe uključuje i mogućnost da se ujedini širok opseg sadržaja u jedan jedini dokument sa novim konceptom PDF portfolia. PDF portfolio omogućava profesionalnim poslovnim ljudima da spoje razne medijske sadržaje tipove, kao što su dokumenti, video, audio, čak i 3D objekte, u jedan kompresovan PDF portfelj. Korisnici, u tom slučaju, mogu da biraju između više različitih profesionalnih formi ili da kreiraju svoju, da brzo integrišu sadržaj, definišu navigaciju, i dodaju polituru i brending. Kao rezultat, komunikacija koja prati poslovne ponude, pravne dokumente, i sam proizvod može se učiniti mnogo kastomizovanijom i zanimljivijom.

Uz to, Acrobat 9 pruža mogućnost za saradnju uživo u okviru PDF dokumenta – kroz Acrobat.com, novi servis postavljen u beta fazi. Na primer, prodavac bi mogao koristiti Acrobat 9 da šalje dugačak ugovor klijentu. Mogao bi u istom momentu provesti klijenta kroz PDF dokument sa Acrobat.com, dovoljno je da klijent ima instaliran Acrobat Reader1.

Korisnici Acrobat 9 mogu pristupiti na Acrobat.com radi čuvanja i prosleđivanja dokumenata, koristiti ga kao bazu za čuvanje i sakupljanje podataka iz ispunjenih formulara i za sakupljanje komentara u delu za komentare i ocene dokumenata. Acrobat.com uključuje i druge servise, kao što je Adobe ConnectNow, lični web conferencing sa mogućnošću podele desktopa, video i voice conferencing, i chat; te Adobe Buzzword®, elegantan, web-baziran procesor reči koji se može koristiti za lakšu ko-autorizaciju i podelu dokumenata za komentare i ocene, uz stvaranje visoko kvalitetnih uslova za štampu.

Acrobat 9 porodica se sastoji od Acrobat 9 Standard, Acrobat 9 Pro, i novog Acrobat 9 Pro Extended softvera. Najiscrpniji je Acrobat 9 Pro Extended, koji uključuje Adobe Presenter softver pomoću kojeg se Microsoft® PowerPoint prezentacije pretvaraju u multimedijalna iskustva koja mogu biti prezentovani kao PDF fajlovi.

Cena i dostupnost

Acrobat 9 Pro Extended, Acrobat 9 Pro i Acrobat 9 Standard za Microsoft Windows®, i Acrobat 9 Pro za Mac OS X, očekuje se da budu dostupni u julu 2008 na engleskom, francuskom, nemačkom i japanskom. Acrobat 9 Pro Extended biće dostupan za 950EUR + pdv, a registovani korisnici ranije verzije Acrobat2 mogu da je nadograde na Acrobat 9 Pro Extended za 312EUR + pdv. Acrobat 9 Pro biće dostupan za 611EUR + pdv a registovani korisnici ranije verzije Acrobat3 mogu da je nadograde na Acrobat 9 Pro za 216EUR + pdv. Acrobat 9 Standard biće dostupan za 406EUR + pdv, a registrovani korisnici ranije verzije Acrobat4 mogu da je nadograde na Acrobat 9 Standard za 134EUR + pdv.

Više informacija o Acrobat 9 porodici dostupne su na adresi www.adobe.com/acrobat.

Beta verzija Acrobat.com je dostupna na engleskom na www.acrobat.com.

Leave a Reply