Software

Akvizicija softverske kuće ARS BLUE od strane BASSILICHI GROUP

Strateško preuzimanje za kompniju Bassilichi, koja nastavlja proces uključivanja na međunarodno tržište kompletiranjem usluga elektronskog bankarstva priključivanjem Ars Blue, kompanije iz Srbije usko specijalizovane za napredne sisteme plaćanja, koja posluje na tri kontinenta.

Bassilichi Group, italijanska kompanija koja je vodeća u sektoru podugovaranja poslovnih procesa (Business Process Outsourcing), preuzela je, preko ćerke kompanije Bassilichi CEE, 51% udela u ARS BLUE doo, srpskoj kompaniji sa sedištem u Beogradu, koja je specijalizovana za razvoj i instaliranje softverskih platformi za upravljanje transakcijama putem POS terminala, bankomata, info kioska i mobilnih uređaja. Slobodan Paunović, osnivač i izvršni direktor ARS BLUE, ostaje deo nove organizacije kao deoničar sa 49% udela i direktor, zajedno sa Danilom Rivaltom koji je na poziciji izvršnog direktora prodaje i marketinga Bassilichi Group.

ArsBlue_logo

Osnovana u Srbiji 2009. godine, ARS BLUE zapošljava 40 radnika koji su razvili i patentirali inovativni i tehnološki napredni paket koji se sastoji od dve platforme – AsoftE2E i AsoftA2Z – koje omogućavaju bankama, finansijskim institucijama i uslužnim kompanijama da na bezbedan i sveobuhvatan način u potpunosti upravljaju i nadgledaju sve vrste transakcija koje se mogu izvršiti kreditnim, debitnim i pripejd karticama, različitim kanalima – putem bankomata, info kioska, POS terminala, ali i plaćanja putem pametnih telefona i tableta.

Zahvaljujući svojim karakteristikama, paket koji se može primeniti na različite uređaje, na različitim jezicima i platformama, koji poseduje sertifikate Visa i MasterCard, našao se na tri različita kontinenta: u Evropi (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija i Švajcarska), Africi (Nigerija, Benin, Togo i Kamerun) i Aziji (Turkmenistan) za velike klijente, između ostalih i UniCredit Bank Srbija, Skye Bank i Union Bank u Nigeriji.
Akvizicija, nakon koje Grupa ima 1.190 zaposlenih, omogućiće kompaniji Bassilichi da upotpuni spektar usluga sa elektronskim novcem, ali i poveća zaradu iz inostranstva, koja prema planu poslovanja treba da poraste sa trenutnih 5% na 20% u 2016. godini.

„Sa zadovoljstvom najavljujemo prekretnicu u istoriji naše kompanije, s obzirom na to da ova transakcija upotpunjuje našu ponudu usluga iz oblasti elektronskog bankarstva i konsoliduje naše prisustvo u inostranstvu“ rekao je Marko Baziliki (Marco Bassilichi), predsednik kompanije Bassilichi S.p.A.. „Sada smo zaista u poziciji da osvojimo nove poslovne prilike u oblasti platnih sistema i da se uspešno nadmećemo na međunarodnom nivou“.

„Ovo je veoma strateška transakcija za Bassilichi Group, pošto smo preuzeli malu, ali izuzetnu kompaniju koja nudi svoje usluge na tri kontinenta, što je dokaz jedinstvenosti, raznolikosti i fleksibilnosti njene platforme, koja postaje deo naše ponude usluga“ naglasio je Danilo Rivalta, izvršni direktor prodaje i marketinga Bassilichi Group.

„Ponosan sam da sarađujem sa Bassilichi Group i uveren sam da integrisanjem naših veština i širenjem spektra usluga koje nudimo, možemo izaći u susret potrebama naših klijenata, koje konstantno evoluiraju, širom sveta“ izjavio je Slobodan Paunović.

Bassilichi Group trenutno nudi veliki izbor proizvoda i usluga elektronskog bankarstva, od korišćenja spoljnih usluga za upravljanje 15.103 bankomata i 235.961 POS terminala širom sveta, do korporativnog bankarstva i elektronske trgovine. Takođe, posredstvom ćerke kompanije Bassilichi CEE, Bassilichi Group obezbeđuje 12.000 POS terminala i 700 bankomata za klijente kao što su Unicredit Bank Srbija, Credit Agricole Srbija, AIK Banka, NLB Banka u Srbiji i Bosni i Hercegovini, Nova Banka u Bosni i Hercegovini, Credins Banka u Albaniji i Hipotekarna Banka u Crnoj Gori.

Kompanija Bassilichi, putem svoje POS mreže obezbeđuje i niz inovativnih i funkcionalnih dodatnih usluga: bezgotovinsko plaćanje taksi vozila, računa za gorivo, transfer novca, menadžment i računovodstvo vaučera za hranu, bankarstvo od kuće (home banking) i niz drugih usluga.

Bassilichi Group
Bassilichi Group je jedna od najprepoznatljivijih kompanija u sektoru autsorsinga poslovnih procesa (Business Process Outsourcing). Kompanija je savršeno pozicionirana kao partner za banke, preduzeća i vladine institucije, nudeći usluge u tri oblasti: elektronsko bankarstvo, administraciju i obezbeđenje. Matična kompanija Grupe je Bassilichi S.p.A., osnovana u Firenci 1957. godine. Grupu čine ABS Technology S.p.A., Bassmart S.r.l., Bassilichi CEE, Consorzio Triveneto S.p.A., Fruendo S.r.l., Krene S.r.l. i Moneynet S.p.A.,ima dve upravne zgrade u Firenci i Sijeni, dok se kancelarije nalaze u Milanu, Bolonji, Kaljariju, Mantovi, Lečeu, Padovi, Palermu, Pizi, Rimu, Sasariju i Torinu.

Na Balkanu je pristutna u Beogradu, Banja Luci i Podgorici.

Leave a Reply