Software

Aldata i Microsoft će isporučivati nova rešenja za Microsoft Dynamics AX

Kompanija Aldata Solution i Microsoft korporacija potpisale su ugovor o saradnji po kojem će Aldata ubuduće svoj novi set vertikalnih aplikacija za trgovce na malo, srednje veličine isporučivati uz Microsoft Dynamics AX rešenje za maloprodaju.

Aldatino dvadesetogodišnje iskustvo u maloprodaji u kombinaciji sa Microsoft Dynamics AX stvoriće sledeću generaciju integrisanih rešenja za taj sektor. Gotova rešenja, koja se brzo implementiraju i lako koriste, obuhvatiće module za popunu i optimizaciju merčendajzinga, upravljanje prodavnicama i POS menadžment, programe lojalnosti i digitalni marketing. Prvo zajedničko Aldatino i Microsoft Dynamics rešenje biće dostupno za maloprodaje kućnih aparata, sportske i modne odeće i „uradi sam“ radnje.

Microsoft Dynamics AX za maloprodaju trgovcima obezbeđuje celovito rešenje, koje se može odmah primeniti a koje kombinuje logistiku, lanac snabdevanja i finansije sa alatima za prodaju i menadžment radi unapređenja poslovnih procesa i lakše povezivanje sa klijentima. Posebno je pogodan za kompanije koje posluju u više zemalja jer je dostupan na više jezika i sadrži funkcije prilagođene za poslovanje sa više valuta i u različitim zakonskim okvirima.

„Sporazum sa kompanijom Aldata pokazuje sposobnost Microsoft Dynamics AX za maloprodaju da obezbedi solidnu, prilagodljivu osnovu za maloprodajno okruženje“, rekao je Krispin Rid, generalni direktor za Microsoft Dynamics ERP rešenja. „Aldatino veliko iskustvo u sektoru maloprodaje, kao i isporuka i podrška organizacija širom sveta, pomoći će da se trgovci na malo upoznaju sa prednostima Microsoft Dynamics AX rešenja“.

Aldata će svoje nove aplikacije u početku ponuditi u Finskoj a zatim će one biti predstavljane trgovcima širom sveta, preko Aldatinih partnera i distributera. Nova rešenja i strategije povezivanja sa kupcima su dopuna već postojećim proizvodima Aldate a ne zamena bilo kog Aldatinog proizvoda.

„Strategija Aldate je da naši zaposleni ali i svi proizvodi i usluge budu usmereni ka kontinuiranom unapređenju poslovanja u maloprodaji. Ugovor sa Microsoft korporacijom će nam omogućiti da se ovakvo poslovanje predstavi široj publici u maloprodaji, uz podršku globalnog brenda i stabilnosti sistema Microsoft SQL servera“, rekao je Alan Dejvis, direktor marketinga Aldate. „Verujemo da će kombinacija stručnosti Aldate u sektoru maloprodaje i Microsoft Dynamics AX obezbediti trgovcima na malo da na brz i fleksibilan način ostvare nove koristi od cena, zaliha i usluga, a sve uz minimalan rizik i po maloj ceni koštanja.“

Microsoft Dynamics AX za maloprodaju će, od 1. avgusta 2010. godine, biti dostupan u 16 zemalja, a početkom sledeće godine će se proširiti i na druge zemlje.

Leave a Reply