Software

Aldata Loyalty softversko rešenje omogućava bolju usredsređenost na kupce

Aldata Loyalty softversko rešenje koje se isporučuje u vidu usluge omogućava bolju usredsređenost na kupce uz manje troškove – svedoče novi primeri implementacija u Finskoj.

Kompanija Aldata Solution, vodeći dobavljač softverskih rešenja za trgovinu na malo i veliko, objavila je da su još dve finske kompanije izabrale „Aldata Loyalty“ rešenje za digitalni marketing i analitiku POS informacija u realnom vremenu, za unapređenje upravljanja odnosima sa kupcima u oblastima prodaje preparata za negu kože i trgovine na malo proizvodima za kućnu zabavu i potrošačkom elektronikom.

Aldata Loyalty je rešenje za digitalni marketing i elektronsko upravljanje odnosima sa kupcima (eCRM) koje omogućava maloprodajnim organizacijama da analiziraju ponašanje potrošača i obrazaca kupovine i da im se obrate neposredno preko kanala digitalne komunikacije koji je izabrao sam korisnik. Marketing osoblje je, na ovaj način, sposobno da osmisli izuzetno usmerene i efikasne kampanje i da ih sprovede ka kupcima u pravo vreme kako bi uticale na kupovinu. „Aldata Loyalty“ je rešenje po principu „softver kao usluga“ (Software as a Service – SaaS) što znači da korisnici nemaju obavezu kupovine softverskih licenci ili troškove infrastrukturnog sistema.

Međunarodnom proizvođaču preparata za negu kože, šminke i mirisa, koji ima i veliki broj salona za negu lepote, je tako bio potreban program lojalnosti u Finskoj koji bi mogao brzo da bude stavljen u funkciju, koji integriše informacije sa prodajnih mesta (POS) u realnom vremenu i koji je sposoban da podrži njene planove za rast broja članova.
Prodajno osoblje ove kompanije će sada, zahvaljujući novom Aldata sistemu moći da vidi kompletnu istoriju kupovine određenog kupca odmah na računaru, i tako ponudi daleko personalizovaniju uslugu i da sa većim samopuzdanjem prodaje i povezane proizvode kompanije. Aldata je potpisala sporazum sa marketing direktorom i šefom prodajnih operacija ove kompanije u februaru 2009. godine a završila je integraciju radova u aprilu. Planirano je da ovaj program lojalnosti obuhvati dve do tri hiljade članova.

Drugi primer je kompanija Hifi Studio 17 vodeći prodavac elektronike na malo u Finskoj koji nudi širok spektar proizvoda uključujući „hi-fi“ sisteme i sisteme kućnih bioskopa i za više soba, korporativne AV sisteme, kao i usluge korisničke instalacije. Za svoj lanac prodavnica robe za kućnu zabavu i elektroniku, ova kompanija je takođe izabrala Aldatino rešenje „Loyalty“ sa ciljem pružanja veće vrednosti za svojih 42,000 kupaca i povećala profitabilnost u svojim prodavnicama.

Direktor kompanije „Hifi Studio 17“ prokomentarisao je: „Kako  je Loyalty vezan za POS sistem, on nam daje momentalnu vidljivost naših kampanja i omogućava nam da sprovodimo značajne i usmerene analize ponašanja kupaca u realnom vremenu. Izabrali smo Aldatu zbog njenog dokazanog iskustva u maloprodaji i zbog vrednosti koju Aldata Loyalty donosi kroz vrlo precizne segmentacije kupaca. A uz to upotrebom rešenja na osnovi ’softvera kao usluge’, možemo da eliminišemo sve troškove vezane za infrastrukturu i održavanje licenciranog softvera.“

Jorma Tukia, potpredsednik za Loyalty rešenje u kompaniji Aldata, dodao je: „Naše Loyalty rešenje omogućava organizacijama u sektorima maloprodaje i ugostiteljstva da na bolji način zadovolje potrebe korisnika, da smanje infrastrukturne troškove i da se fokusiraju na postizanje veće profitabilnosti za svoja preduzeća.“

Leave a Reply