Software

Aldata preuzima britansku kompaniju Cosmic specijalizovanu za upravljanje asortimanom

Kompanije Aldata Solution i Cosmic Solutions najavile su sklapanje konačnog ugovora po kojem bi „Aldata“ preuzela sve akcije i imovinu britanske kompanije „Cosmic“, specijalizovane u oblasti softvera za upravljanje kategorijama. Preuzimanje procenjeno na tri miliona britanskih funti, ima za cilj da prodavcima na malo omogući bolje reagovanje na promene u potražnji, smanjenje otpada i povećanje zadovoljstva korisnika.

Kada Aldata, lider u domenu poslovnih rešenja za optimizaciju maloprodajnog prostora i lanac snabdevanja koja obezbeđuju optimalan plasman proizvoda i popunu polica, preuzme Cosmic koji svojim klijentima nudi inovativan analitički softver za izračunavanje optimalne kombinacije proizvoda koja će zadovoljiti potrebe kupaca, dobavljača i prodavaca, nastaće vodeće rešenje za integrisano upravljanje kategorijama proizvoda. Novo rešenje omogućiće proizvođačima i prodavcima na malo da imaju pravi proizvod, na pravom mestu u pravo vreme i u pravom količinama na policama supermarketa.

„Sklapanje ovog posla je veoma važno za maloprodaju i industriju pakovane potrošačke robe jer kombinuje najbolje tehnologije dve kompanije u cilju smanjenja otpada i troškova u lancu snabdevanja, povećanju zadovoljstva kupaca i optimizaciji profitabilnosti proizvoda u vreme kada je trka za kupcima na najvišem nivou a ekonomski oporavak stvara velike promene u kupovnim navikama”, rekao je Alan Dejvis, direktor marketinga kompanije Aldata i dodao da je sada važnije nego ikad da budu dostupni proizvodi koji ispunjavaju zahteve kupaca.

Kompanije Aldata i Cosmic su već sarađivale na angažmanima kod zajedničkih klijenata u oblasti marketinga i obuke. Aktuelni klijenti kompanije Cosmic su vodeće svetske kompanije među kojima su Unilever, Diageo, Johnson & Johnson, Glakso-Smit-Klajn, United Biscuit, Hajnc (Heinz), Kimberli Klark, Karlsberg i dr.

„Preuzimanje Cosmic-a je drugi korak u našoj strategiji za Integrisano upravljanje kategorijama proizvoda. Prvi korak je bilo preuzimanje kompanije Apollo i njenog rešenja za optimizaciju prostora 2008. godine”, rekao je Bertran Skiard, predsednik i generalni direktor Aldate. „U kombinaciji sa najboljim rešenjima koje nudi Aldata za maloprodajni prostor, popunjavanje i lanac snabdevanja, sada ćemo našim klijentima omogućiti jedinstvene mogućnosti planiranja i isporuke za prodavnice različitih profila i veličina.“

Po završetku transakcije, zaposleni kompanije Cosmic pridružiće se Aldati u formi poslovne jedinice na čijem čelu će biti dosadašnji generalni direktor kompanije Cosmic Dejvid Vilkins. Aldatin marketing, prodajni kanali i mreža podrške dodaće dubinu i širinu međunarodnoj distribuciji kompanije Cosmic zadržavajući visok nivo fleksibilnosti i usluga na koje su njeni korisnici navikli.

“Veoma smo uzbuđeni što nam se pridružuje poslovanje koje je sa istim fokusom, posvećenošću i vrednostima u poslednjih 18 godina vodila kompanija Cosmic. Naš dug i pouzdan odnos sa dobavljačima industrije pakovane potrošačke robe odražavaju slične Aldate odnose sa globalnim trgovcima“, rekao je Dejvid Vilkins, direktor kompanije Cosmic. „Zajedno možemo isporučiti potpuno novi nivo efikasnog upravljanja kategorijama, optimizovanog za obe grupe kupaca”.

Leave a Reply