Software

Aldatin softver za prognozu promotivnih potreba u maloprodaji

Aldata Solution, globalni dobavljač softverskih rešenja za oblasti maloprodaje, veleprodaje i logistike, predstavila je novo tehnološko rešenje – Aldata softver za predviđanje promotivnih potreba. On omogućava prodavcima da precizno predvide potražnju robe prilikom promocija a samim tim da se bolje pripreme i zadovolje potrebe potrošača.

Aldata paket proizvoda služi kao potpuno integrisan sistem za merčendajzing i lanac snabdevanja koji pomaže prodavcima na malo da smanje troškove, povećaju efikasnost i zaradu. Najnoviji modul spaja tradicionalno predviđanje obrta i prognozu promotivnih potreba za isti proizvod i omogućava prodavcima da obezbede odgovarajući nivo usluga tokom promotivnog perioda. Za razliku od postojećeg pristupa prognozi promocija po principu „jedna veličina odgovara svemu“, novi Aldatin modul uzima u obzir određeni kanal, prodajni objekat i ponašanje proizvoda. Kao rezultat toga, prognoza promocija je mnogo tačnija i omogućava prodavcima da upravljaju zalihama preciznije.

„Mnogi trgovci se oslanjaju na ustaljeni proces predviđanja koji ne pruža holistički pogled na informacije koje su potrebne za pouzdano predviđanje promocija. Zbog toga, oni često ne uspevaju da predvide predstojeće izazove i previđaju ključne mogućnosti “, ističe Brendan Lou. „Integrisanim prognozama promocija, prodavci mogu bolje da razumeju i planiraju promocije u cilju smanjenja nedostatka zaliha ili prevelikih zaliha, povećaju obrt zaliha i zaštite margine profita, istovremeno jačajući lojalnost kupaca.“

Aldatin softver za prognozu promotivnih potreba pruža dalekosežne koristi. Uz novi modul, trgovci mogu da povećaju nivo usluga za promotivni period, poboljšaju procesa popunjavanja i provere performanse u prošlosti kako bi što tačnije predvideli buduću potražnju, uzimajući u obzir efekte kao što su kanibalizacija i halo proizvodi. Za više informacija i kompletan spisak mogućnosti i prednosti, posetite www.aldata-solution.com/com/solutions/forecasting-replenishment/promotional-forecasting.

Besplatni vebinar
Kompanija Aldata će organizovati i besplatan vebinar o strategijama predviđanja promotivnih potreba na kome će učestvovati potpredsednik Gartnera za istraživanje i vođenje tima Majk Grisvold i stariji potpredsednik Aldate za globalne usluge Brendan Lou.

Vebinar će se održati u četvrtak, 15. jula u 11:00 h. Da biste saznali više, ili da se registrujete za događaj, posetite www.aldata-solution.com/promo

Leave a Reply