Software

Aldatina rešenja unapređuju maloprodajno poslovanje

Aldatin paket za optimizaciju maloprodaja i prostorno planiranje proširen novim platformama

 Aldata, vodeći svetski proizvođač softvera za unapređenje u oblasti maloprodaje i distribucije u velikoprodaji, izbacila je tri nova rešenja koja dodatno obogaćuju sveobuhvatni paket maloprodajnih tehnologija, Aldata Direct Store Delivery (DSD), Aldata Replenishment Insights and Aldata Store Planning.

Distributeri lako kvarljive robe i dalje gube profit zbog neefikasnih strategija isporuke. Zastarele tehnologije iziskuju dodatne troškove, a ujedno i povećavaju obim rada, doprinoseći nepreciznim cenama i neslaganju u zalihama. Aldatino rešenje DSD standardizuje podatke od momenta kada roba pristigne u stovarišta do momenta predaja faktura u korporativno računovodstvo. Ova vrhunska tehnologija omogućava istovremeno smanjenje troškova skladištenja, obim rada i transporta, obezbeđujući adekvatne količine sveže robe na rafovima.

Zaposleni u maloprodaji znaju da je vreme novac, pa je pravovremeno pružanje relevantnih informacija ključnim rukovodećim ljudima glavna prilika da se unapredi poslovanje. Tradicionalni način prikupljanja i pružanja podataka monoton je i zamoran proces, koji primorava zaposlene u maloprodaji i distribuciji da se oslanjaju na nesistematizovane podatke iz aplikacija za izradu tabela. „Aldata Replenishment Insights“ predstavlja platformu koja iz tabela izvlači korisne poslovne podatke i preko sveobuhvatne komandne table pravovremeno ih dostavlja odgovarajućim ljudima. Ovo rešenje objedinjuje podatke iz više izvora, tako da ih maloprodaje mogu lako analizirati i trenutno iskoristiti.

„Aldatin je prioritet da posao naših klijenata olakša, a istovremeno im poveća prihod“, izjavio je Alan Dejvis, direktor marketinga u Aldati. „DSD i Aldata Replenishment Insights sjajan su primer inovativnih rešenja koja su bazirana na iskustvu naših klijenata iz maloprodaje i distribucije. Maloprodajne kompanije mogu značajno da unaprede svoje lance nabavke i upravljanje skladištima, kao i generalno poslovanje, a sve u cilju povećanja zadovoljstva klijenata“.

Aldatino rešenje „Store Planning“ jednostavan je softver za izradu i analizu planova prostorija na osnovu integrisanih baza podataka, koji unapređuje proces prostornog planiranja u maloprodajama. Integrisanjem u sistem za upravljanje kategorijama proizvoda, kompanija dobija informacije i alatke neophodne za analizu rasporeda u prodajnim objektima i planiranje iskorišćenosti prostora na makro nivou. Ovo svojstvo je važno utoliko što maloprodajama pruža jasnu sliku o prodajnom rezultatu proizvoda, kao i pojedinih kategorija na rafovima i na odeljenjima konkretnih prodajnih objekata. „Veliki sistemi maloprodaja znaju da je važno maksimalno iskoristiti svaki slobodni centimetar na rafovima u svojim objektima“, izjavio je Brendan Louv, predsednik ogranka Aldata North America. „Aldatina rešenja za optimizaciju kategorija proizvoda pravi su izbor za upravljanje prostorom i pružanje neophodnih podataka, u cilju postizanja maksimalnog zadovoljstva klijenata“.

Leave a Reply