adobe-creative-cloud
Software

AMD i Adobe sarađuju na novoj verziji Adobe Premiere Pro softvera

AMD A-Serije APU, Radeon i FirePro grafičke tehnologije rade besprekorno sa novom verzijom Adobe Premiere Pro softvera i u realnom vremenu pružaju obradu, efekte, kompoziciju i podešavanje boja

AMD je danas objavio svoju saradnju sa Adobe Systems Incorporated na donošenju OpenCL hardverske-akceleracije video obrade na Microsoft Windows platformu kroz novu verzije Adobe® Premiere® Pro softvera. Ova saradnja dodatno demostrira AMD-ovu posvećenost podršci partnerskih ekosistema kroz više-platformske otvorene standarde, potstičući Adobe da unapredi iskustvo obrade videa kreativnim profesionalcima širom sveta. Kombinacija proširene podrške za otvorene standard i Adobe Creative Cloud donosi lak pristup najsvežijim i najmoćnijim alatima bilo gde.

adobe-creative-cloud

Nova verzija Adobe Premiere Pro alata je optimizovana da iskoristi pun potencijal širokog spektra AMD-ovih profesionalnih i potrošačkih grafičkih procesorskih jedinica (GPU-ova) i akcelerisanih procesorskih jedinica (APU-ova), i pruži vrhunsko iskustvo obrade videa u realnom vremenu sa formatima od DV-a do HD-a i 4K UltraHD-a sa visokim brojem frejmova u sekundi. Sada  Adobe i AMD pružaju ovu naprednu OpenCL funkcijonalnost kreativnim profesionalcima koji koriste Windows operativni sistem. Proširena podrška na Windows-u i OSX-u dopunjava već postojeću podršku za OpenCL u Adobe Premiere Pro na Mac OSX-u.

“AMD i Adobe su posvećeni pružaju rešenja profesionalnog i potorošačkog nivoa koja podržavaju otvorene standard i koja umetnicima daje mogućnost kreiranja brzinom misli,” kaže Nil Robinson (Neal Robison), viši direktor Softverske Alijanse u AMD-u. “Kroz snažnu AMD-ovu saradnju sa Adobe-om, editori više ne moraju da čekaju renderovanje delova videa, efekata i kompozicija ─ gotovo sve se sada može postići u realnom-vremenu i visokom kvalitetu.”

Uparivanjem AMD grafičkog hardvera sa najnovijim Adobe softverom, video profesionalci i entuzijasti će dobiti bezprekoran i visoko-kvalitetan odziv. Nova verzija Adobe Premiere Pro alata za video obradu donosi podršku za OpenCL s kojim će se u potpunosti iskoristiti snaga diskretnih AMD grafičkih kartica i AMD A-Serije APU-ova što će omogućiti obradu videa u realnom vremenu, primenu mnoštva efekata, podršku za novi Lumetri endžin dubokih-boja, i ubrzane radne tokove sa višestrukim stirmingom i mešovitim formatima, pomoću  AMD Eyefinity multi-displej tehnologije.

Od APU-ova i notbuk grafičkih kartica pa do profesionalnih grafičkih katrtica za radne stanice kao što je to AMD FirePro™ W-serije, AMD-ove tehnologije transparentno rade sa Adobe Premiere Pro softverom pružajući profesionalcima i entuzijastima skalabilno GPU-akcelerisano rešenje za obradu videa. Softver je akcelerisan putem OpenCL-a pomoću kog se na efikasan način koristi puna računarska snaga AMD APU-ova i grafičkih katica i postiže 4.3X brži izvoz iz izvornog formata sa efektima u željeni format radi lakše distribucije i objavljivanja.

“Mi smo u potpunosti posvećeni kreiranju najboljeg mogućeg softvera, i na NAB-u mi predstavljamo nekoliko neverovatnih unapređenja naših alata za obradu videa,” kaže Simon Viliams (Simon Williams), director strateških odnosa u Adobe-u. “Naši kupci zahtevaju moćne sisteme koji im omogućavaju brži i efikasniji rad. Pored toga što već podržavamo OpenCL na Mac-u, dašnje saopštenje pruža kreativnim profesionalcima priliku da pristupe ogromnim računarskim resursima AMD-ovih APU-ova i GPU-ova na Windows-baziranim računarima, i prošire svoje iskustvo našim novim akcelerisanim softverom.”

Video profesionalci i entuzijasti koji koriste Adobe Creative Cloud imaju konkurentsku prednost kroz neposredan pristup AMD hardverski-akcelerisanim sposobnostima i funkcijonalnostima novih verzija Adobe-ovog softvera za obradu video produkciju. Adobe Creative Cloud nudi kompletnan, više-platformski paket alata industrijki-vodećeg softvera besprekorno integrisanog sa svim neophodnim hardverom za kreiranje, saradnju i neprestalnu povezanost.

Na NAB-u, Adobe demonstrira narednu generaciju svojih proizvoda za video i audio produkciju (Štand SL3910 na NAB-u.) Saznajte više informacija o novim verzijama Adobe-ovih profesionalnih video i audio alata na: www.adobe.com/go/nab_reveal. Više infrormacija o novim verzijama profesionalnih Adobe alata za video obradu biće otkriveno na Adobe MAX, Kreativnoj Konferenciji, koja se održava od 4 do 8 Maja u Los Anđelesu, Kalifornija.

Leave a Reply