Razvoj aplikacija · Software

AMD objavio Softverski Razvojni Paket za ubrzanje razvoja stereo 3D-a

AMD  je danas objavio dostupnost AMD Četvoro-Baferskog SDK za AMD HD3D tehnologiju, nudeći vitalni alat programerima uključenim u razvoj novih impresivnih stereo 3D sposobnih igara. Takođe, novi pasivni i aktivni monitori iz Acer-a, LG-ja, Samsung-a, i Viewsonic-a su dodatno proširili ekosistem hardvera koji podržava AMD HD3D tehnologiju.

Svi korisnici koji poseduju sledeći: AMD A-Series APU-ove, AMD Radeon™ HD 5000 ili HD 6000 HD3D-sposobne grafičke proizvode sada imaju još širi izbor u kreiranju njihovih 3D igračkih ili Blu-ray 3D sistema zahvaljujući Otvorenoj Stereo 3D inicijativi.

“AMD HD3D tehnologija je dostigla kritičnu masu, sa sve većom podrškom igara, filmova, hardvera i softvera mnogih industriskih lidera,” tvrdi Met Skiner, korporativni potpredsednik i generalni menadžer, AMD Grafičke Divizije. “Dodavanje Četvoro-Baferskog SDK može pomoći mnogim programerima i partnerima da stereo 3D učine standardnim delom svih budućih igračkih naslova.”

AMD Četvoro Baferski SDK

Veliku ulogu u omogućavanju stereo 3D podrške igra sposobnost AMD grafičkog hardvera da radi sa četiri frejm bafera istovremeno. AMD Četvoro-Baferski SDK, dostupan na AMD Razvojnoj Stranici , je dizajniran da programerima igara i aplikacija pomogne u ubrzavaju razvoja podrške stereo 3D-u u njihovim naslovima.

SDK pruža jasna uputstva kako implementirati podrušku za stereo 3D tako da se u njemu može uživati na širokom spektru velikog ekosistema monitora i stereo 3D naočara koji podržavaju AMD HD3D tehnologiju. Dodatno, četiri bafera mogu da se iskoriste za dodavanje prirodne podrške stereo 3D-u u video igrama i podržava DirectX® 9, 10 i 11.

Monitor i 3D naočare

Računarski monitori sa podrškom za AMD HD3D tehnologiju već se isporučuju od strane nekoliko vodećih proizvođača, uključujući Acer, LG, Samsung i Viewsonic. Pristup stereo 3D-u varira od monitora do monitora, ali svi imaju sposobnost da omoguće impresivno stereo 3D iskustvo.

Najnoviji monitori u AMD HD3D ekosistemu su Samsung Series7 i Series9 3D LED monitori, prvi monitori koji imaju implementaciju stereo 3D-a putem DisplayPort 1.1 tehnologije, omogućavajući punu rezoluciju i visokog broj frejmova u stero 3D igranju. SA750 i SA950 modeli imaju ugraćeni emiter za sinhronizaciju sa stereo 3D naočarima koje dolaze u svakom paketu. Svaki monitor takođe dolazi sa kopiom DDD TriDef 2D u 3D konverziskog softvera, kojim se omogućava stereo 3D iskustvo u stotinama PC igara i filmova. Dodavanjem HD3D-sposobne AMD Radeon HD 5000 ili HD 6000 serije grafičke kartice kupci mogu kreirati potpun stereo 3D sposoban sistem.

Koristeći HDMI 1.4a ili DVI-DL konektore, Acer HS244HQ i HN274H, i Viewsonic V3D241WM-LED monitori pružaju stelarne stero 3D performanse koristeći tehnologiju aktivnog zatvaranja za sinhronizaciju 3D naočara sa monitorom. U svakom slučaju monitori dolaze sa 3D naočarima i konverziskim softverom.

Kada je reč o pasivnoj tehnologiji, LG D2342P pruža ubedljivo i impresivno stereo 3D iskustvo. Takođe, predstavlja veoma povoljnu osnovnu opciju kompatibilnu sa širokim spektrom pristupačnih i komfornih 3D naočara dostupnih od strane partnera HD3D ekosistema poput MARCHON, Oakley i RealD.

“Kao jedan od vodećih sveckih proizvođača naočara, mi sa našom patentiranom inovativnom tehnologijom i izuzetnom HD3D optikom postavljamo smernice,” kaže Mark MekNab potpredsednik zabava i sportovi odeljenja u MARCHON 3D-u. “Kroz saradnju sa partnerima poput, AMD-a, mi našim kupcima nudimo izuzetan stereo 3D.”

Na posletku, mnogi od stereo 3D televizora koji su sada u ponudi kompatibilni su sa AMD HD3D tehnologijom, i svim fanovima pružaju mogućnost 3D igranja i Blu-ray 3D prikaza u bilo kom miksu podržanog hardvera.

AMD-ov focus na otvorene standarde pomera industriju napred

AMD veruje da pristup otvorenog ekosistema pruža održivu platformu za razvoj i kupcima daje širok izbor pri kreiranju stereo 3D sistema kod kuće ili u kancelariji, kao i širok izbor igračkih naslova, uključujući DiRT 3 koji poseduje prirodno podršku za stereo 3D, “Dragon Age 2,” “F1 2010,” “World of Warcraft” kao i dolazeći “Deus Ex: Human Revolution.”

U skladu sa svojom posvećenošću otvorenim standardima, AMD blisko sarađuje sa partnerima poput DDD i iZ3D, kako bi kupcima ponudili što veći izbor u stereo 3D igrama. Zajedno sa više od 25 godina u 3D poslu, DDD i iZ3D poseduju industrisku snagu i iskustvo, prikazano u njihovim najmodernijim Tridef i iZ3D softverskim paketima. Ove inovacije pomažu u smanjenju cene hardvera i softvera, omogućavajući širenje ove tehnologije među kupcima.

Leave a Reply