Razvoj aplikacija · Software

AMD poziva zajednicu softverskih programera na saradnju u otvorenim standardima

Danas je AMD  Fusion Programerskog Samita konferenciski odbor izdao poziv za prezetnaciju predloga softverski programerskim liderima u heterogenom i GPU računarstvu. Inauguracioni AMD Fusion Programerski Samit (AFDS) će biti održan od 13. do 16. Juna, 2011. u Bellevue, Washington. Prezentaciski predlozi moraju biti podneti do 4. Februara, 2011. i svi predlozi će biti pregledani od strane konferenciskog odbora sačinjenog od strane istraživača, akademista i samih programera u ovoj oblasti. Odabrani kandidati će biti obavešteni do 16. Marta, 2011.

AFDS će okupiti programere, akademiste i nove inovatore koji rade na razvoju softvera sledeće generacije. Samit će softverskim programerima pružiti priliku da saznaju više o tehnologiji Akcelerisanih Procesorskih Jedinicaa (APU) i metodologijama programiranja korišćenjem industriski-standardnih aplikaciskih programerskih interfejsa (API-ia) poput OpenCL™, OpenGL™ i Microsoft DirectCompute, između ostalih. Tokom AMD Fusion Programerskog Samita, učesnci će imati priliku da prisustvuju predavanjima i praktičnim laboratorijama kako bi saznali više o APU sposobnostima i kako bi proširili njihova znanja o naprednom programiranju paralelnih procesa.

Poziv za prezentacijske predloge

AMD poziva pionire u programiranju softvera sledeće generacije i rapidno rastućeg polja heterogenog računarstva da podele njihov rad i istraživačke nalaze u formi prezentacija baziranih na najnovijim tehničkim dokumentima ili izveštajima. Izlagači će imati priliku da predstave nove metodologije i paradigme, da pridobiju podršku za industriske standard i da se povežu sa drugim programerima, inovatorima i akademistima koji će pomoći u definisanju toka razvoja ove tehnologije. Izlagačima će biti obezbeđeno besplatno učešće na konferenciji, tri noći plaćenog hotelskog smeštaja, i poziv na VIP Izlagački Događaj. Teme za prezentaciske predloge su:

  • Multimedia
  • Upravljanje Sadržajima
  • Korisnički Interfejs
  • Veb
  • Bezbednost
  • Serveri i Datacentri
  • Visoko Performansno računarstvo
  • Programerski Modeli
  • Alati

AMD Fusion APU je jedinstvena i idealana razvojna platform bazirana na industriski-standardnim API-ima i programskim jezicim, kombinuje sekvencijalni stil programiranja najrasprostranjenjije procesorske tehnologie, x86 arhitekture, sa paralelnim programiranjem na GPU arhiekturi. Od APU-ova se očekuje da će korisnicima omogućiti da dožive stvari koje ranije nisu bile moguće u okviru PC oblika proizvodnje, uključujući i superiorno Internet, video i igračko iskustvo.

Očekuje se da će rodmapa za AMD Fusion familiju  doneti industriski-vodeću paralnog računarstva snagu u 2011. i da će nastaviti liderstvo sa sve većim performansama narednih generacija. AMD danas nudi više teraflopsa računarske snage u svojoj familiji diskretnih GPU-ova.

AMD takođe namerava da, tokom 2011. tržištu ponudi svoje serverske procesore naredne-generacije, kodnog imena “Bulldozer”. Ponudom i do 16-jezgara po procesoru, Bulldozer će proizvođačima pružiti računarsku platform sposobnu za izgradnju velikih klastera, uključujući i veb-baziranog transakcionog okruženja Internet računarstva i računarski visoko-zahtevnih klastera.

Leave a Reply