Software

AMD procesori unapređenje produktivnosti u najnovijim Adobe Creative Cloud aplikacijama

AMD je danas objavio da je njihovom tekućom saradnjom sa Adobe-om ostvaren veliki broj unapređenja performansi za nove kreativne funkcije i slučajeve korišćenja koja će veoma brzo biti dostupna video profesionalcima koji koriste Adobe® Creative Cloud™. Ovaj najnoviji talas funkcionalnosti uključuje visoke performanse za debayering R3D medija fajlova RED™ kamera, unapređene performanse za nove sposobnosti maskiranja, nove sposobnosti čuvanja-vremena na master klipu i druge alate.

Današnjim saopštenjem nastavlja se sa već impresivnim unapređenjima koja su ove dve kompanije načinile u prethodim mesecima, a koja su započeta sa podrškom za OpenCL™ u Adobe Mercury Playback Endžinu za ubrzavanje rada u Adobe® Premiere® Pro CC aplikaciji.

AMD App Acceleration putem OpenCL API-a otvorenog standarda donosi masivnu računarsku snagu paralelnog izračunavanja na AMD A-Serije APU-ovima, AMD Radeon™ grafici, i AMD FirePro™ profesionalnoj grafici kojima se ostvaruju sofisticirane sposobnosti u Adobe Premiere Pro CC, Adobe SpeedGrade™CC, i Adobe Media Encoder CC alatima. Takođe ostvareno je odlično skaliranje performansi na AMD dual-GPU konfiguracijama, uključujući dual AMD FirePro GPU-ove za najnoviju generaciju Apple Mac Pro sistema.

amd-adobe

“OpenCL nam omogućava pružanje radikalno unapređenog iskustva korisnicima Adobe Creative Cloud alata, putem neophodne snage koju zahtevaju današnji najzahtevniji poslovi, uključujući produkciju u realnom vremenu 4k (i više) videa,” kaže Stiv Belt (Steve Belt), korporativni potpredsednik za Produkt Menadžment, u AMD-u. “Naša dugotrajna saradnja sa Adobe-om pruža direktnu povezanost fantastičnih funkcionalnosti koje korisnici ključnih Adobe Creative Cloud proizvoda najviše žele i ubrzane performanse koje pružaju AMD-ove napredne osnovne računarske arhitekture.”

“AMD računarska snaga profesionalnim korisnicima donosi pun potencijal Adobe Creative Cloud alata,” kaže Sajmon Vilijams (Simon Williams), direktor strateških odnosa u Adobe-u. “Zajedničkom saradnjom, AMD i Adobe nastavljaju pružanje stalnog priliva unapređenja koja optimizuju aplikacija koje video profesionalci svakodnevno koriste. Zajedno, mi omogućavamo video profesionalcima da pomere svoje kreativne granice i uhvate se u koštac sa bilo kojim izazovom u produkciji, uključujući i rad sa 4k (i više) videom.”

Posetioci na NAB 2014 će biti u prilici da iz prve ruke vide demonstraciju više od dvanaest novih sposobnosti u Adobe Premiere Pro CC alatu, uključujući mnoge koje koriste OpenCL akceleraciju putem Mercury Playback Endžina koji iskorišćava pune performanse AMD grafičkih procesora. Neke od najnoviji mogućnosti uključuju:
– Novi alat za lagano maskiranje, akcelerisano sa AMD procesorima, omogućava editorima da promenu, prekriju, istaknu ili zamagle određeni deo video sadržaja i da uklope krajeve promena radi estetski lepšeg rezultata. Lagana maska se može upotrebiti u kombinaciji sa novom sposobnošću praćenja maske u Adobe Premiere Pro CC-u koje automatski prati objekte iz frejma u frejm. U svakom momentu editori mogu da iskoriste dinamički link ka Adobe After Effects® CC alatu da bi upotrebili naprednije alate za praćenje.
– Novi Master Klip Efekt alat u Adobe Premiere Pro CC-u radi u kombinaciji sa AMD hardverskom akceleracijom kako bi se smanjilo vreme editovanja i kako bi se editorima omogućila primena efekata samo jednom na “master klip” i onda se ti akcelerisani efekti automatski primenjuju na sve druge istance tog klipa u datoj sekvenci.
AMD akceleracija takođe pokreće proširenje podrške za rad sa popularnim kamerama visoke definicije i njihovim video formatima u Adobe Premiere Pro CC alatu:
– Nova debayering sposobnost za video materijal iz RED kamera koristi AMD hardversku akceleraciju kako bi se omogućio debayering u realnom vremenu i video prikaz 4K R3D fajlova. Sada editori mogu raditi na prirodan način i mogu kreirati video snimak najimpresivnijeg kvaliteta koje nude ove popularne kamere. Performanse akceleracije debayering-a se skaliraju kako bi se u potpunosti iskoristile prednosti većeg broja AMD GPU-ova pri renderingu projekata.
– Prethodno najavljena i objavljena podrška za Blackmagic formate Adobe Premiere Pro CC-u je sada proširena i uključuje Blackmagic Pocket Cinema Camera JPEG format uz već postojeću podršku za CinemaDMG.
– Hardverski-akcelerisan debayering za Convergent Design Odyssey7Q monitor/rekorder proizvode će sada takođe biti dostupan kroz CinemaDNG okruženje.
– Pristup u realnom vremenu podešavanjima i svojstvima za CinemaDNG i RED R3D medija formate kroz Premiere Pro CC pruža editorima mnogo veću kontrolu nad željenim izgledom i kvalitetom.
– Adobe Premiere Pro CC podržava sve nove 3D table za gledanje (LUT-ove) ARRI AMIRA kamera u ProRes formatu. AMD hardverska akceleracija pokreće Lumetri Deep Color Endžin kako bi editorima u realnom vremenu bio omogućen prikaz pune palete AMIRA identifikovanih boja.
I AMD (štand SL10405) i Adobe (štand SL3910) će prikazati kompletan niz AMD OpenCL akcelerisanih i unapređenih okruženja na 2014 NAB sajmu, koji se održava od 7. do 10. aprila u Las Vegas Konvencijskom Centru. Posetioci će biti u prilici da vide demonstracije i iz prve ruke osete performanse dostupne širom velikog niza radnih stanica i grafičkih karti dostupnih za svaki budžet.

Leave a Reply