Software

Apple najavljuje iTunes 8

iTunes 8 sadrži Apple-ovu novu inovativnu Genius tehnologiju

Apple® je najavio iTunes® 8, sledeće glavno izdanje Apple-ovog sveprisutnog muzičkog i video playera za Mac i PC, koji je sa lakoćom integrisan sa najpoznatijom trgovinom online sadržaja na svetu (www.itunes.com). iTunes 8 uključuje novu inovativnu Genius tehnologiju, koja automatski, samo sa jednim dodirom tipke, stvara liste pesama iz vaše muzičke kolekcije koje se uzajamno odlično slažu. Genius pomaže ljubiteljima muzike da iznova otkriju svoje omiljene pesme u postojećim muzičkim kolekcijama i predloženumuziku iz iTunes prodavnice koju bi mogli poželeti dodaju svojoj muzičkoj kolekciji. iTunes 8 sadrži nove načine pregleda muzičkih i video kolekcija, te dodaje televizijske programe u zapanjujuće visokoj rezoluciji iz ponude iTunes prodavnice.

Korišćenje Apple-ove inovativne Genius tehnologije je jednostavno — odaberite bilo koju pesmu, kliknite Genius komandu i iTunes trenutno stvara listu pesama iz vaše kolekcije koje se uzajamno odlično slažu. Možete da proverite listu pesama koju je kreirao Genius, osvežiti je vlastitim izborom drugih pesama te sačuvati Geniusovu listu pesama da bi kasnije uživali u njoj. Genius listu pesama možete da kreirate i u pokretu, na svom novom iPod classic, iPod toucu, iPod nano player-u i iPhone-u™. Genius sidebar pojavljuje se upravo u iTunesu i preporučuje muziku iz iTunes prodavnice koju još uvek nemate, uzimajući u obzir pesme koje ste odabrali.

Kada uključite novu iTunes 8 Genius funkciju, informacije o vašoj muzičkoj kolekciji se anonimno šalju iTunes trgovini, gde se kombinuju sa anonimno prikupljenim znanjem miliona drugih iTunes korisnika i procesuiraju putem algoritma razvijenog u Apple-u. Geniusovi rezultati, posebno krojeni prema vašoj muzičkoj kolekciji, šalju se natrag na Vaš računar da biste vi mogli automatski da kreirate Genius muzičku listu na iTunesu i na vašem iPodu, čak i onda kada niste spojeni na internet.

Novi iTunes 8 interfejs za vizuelno pretraživanje prikazuje vaše muzičke i video kolekcije koristeći omote vaših albuma i video sadržaja, a ujedno omogućava sjajan način navigacije kroz filmove, TV emisije, iPhone aplikacije, podcast i audio knjige.

iTunes prodavnica je postala vrlo popularna baveći se online trgovinom i TV sadržaja. Ima neverovatan izbor od više od 30.000 epizoda raznih serija TV kuća ABC, CBS, The CW, FOX, NBC, kao i više od 70 kablovskih mreža, uključujući Bravo, Comedy Central, Disney Channel, ESPN, FX, HBO, MTV, Nickelodeon, Sci Fi, Showtime i USA. Sa iTunesom 8, ljubitelji televizije sada mogu da gledaju svoj omiljeni program na ABC-u, NBC-u i Showtime-u u zapanjujućoj HD rezoluciji savršenoj za gledanje na Mac-u ili PC-u, ili pak na widescreen TV ekranu, zahvaljujući Apple TV-u.

iTunes Store je najpoznatija muzička, TV i filmska online trgovina sa katalogom koji obuhvata 8,5 miliona pesama, više od 30.000 TV epizoda i više od 2.500 filmova, uključujući i 600 filmova u besprekornom high definition video formatu. iTunes prodavnica je najbolji način za sve Mac i PC korisnike da legalno online otkriju, kupe i preuzmu muziku i video sadržaje, zahvaljujući Apple-ovoj legendarnoj jednostavnosti za korišćenje i pionirskim operacijama kao što su iTunes Movie Rentals, ugrađena podcast podrška, iMix deljenje lista pesama, mogućnost da na temelju prethodno kupljene pesme kupi ceo album po sniženoj ceni, i integrisanost s iPodom i iPhone-om.

Leave a Reply