Software

Asseco SEE predstavio napredna rešenja za pretragu digitalnog sadržaja

Asseco SEE, vodeća IT kompanija u oblasti izrade softvera i sistem integracije u regionu, neadavno je kao partner kompanije Exalead za Srbiju, organizovala radionicu na kojoj su predstavljenja rešenja za pretragu digitalnog sadržaja. Kompanija Exalead predstavlja globalnog proizvođača softvera u domenu Web i Enterprise pretrage digitalnih podataka, a predavanja je održao Dominik Topalov, Senior Channel Sales Developer.

‘’Exalead je inovativno rešenje u domenu pristupa informacijama. Uspešno se primenjuje u velikim organizacijama i to u bilo kojim domenu bilo da je to bankarstvo, osiguranje,,državna uprava ili telekomunikacije.“ izjavio je Dominik Topalov, Senior Channel Sales Developer kompanije Exalead.

Radionici su prisustvovali brojni predstavnici javnog sektora, između ostalog Poreska uprava, Uprava grada Beograda, Vojske Srbije, kao i brojni predstavnici finansijskog sektora.

“Poreska uprava je u prethodnom period imala odličnu saradnju sa firmom Asseco SEE koja će se nastaviti i u narednom period na nizu velikih projekata, na razvoju novog informacionog sistema Poreske uprave. U tom smislu ova današnja prezentacija i predstavljeni softver je jako važan za Poresku upravu. Mi ćemo u narednom period realizovati nekoliko projekata vezanih za ove vrste softvera,,a to je posebno važno za institucije koje imaju veliku količinu podataka i za upravljanje tim podacima. Siguran sam da ćemo osmisliti jako dobar projekat i da ćemo iskoristiti sve mogućnosti koje nam se pružaju i koje su prikazane na današnjoj prezentaciji” izjavio je dr Dejan Vidojević, pomoćnik direktora, Poreska uprava Srbija.

A Slobodan Karanović, direktor Zavoda za informatiku i statistiku GU grada Beograda, povodom predstavljenih rešenja rekao je: “Naše prisustvo na današnjoj prezentaciji je velika zainteresovanost grada Beograda za jedno ovako napredno I kavlitetno rešenje vezano za brzo pretraživanje informacija, dokumenata i određenih baza podataka. Ono gde grad Beograd,a generalno državna uprava može da nađe interes u ovom rešenju je brzina i kvalitet informacija koja može da se dobije kroz pretraživanje. I koji mogu da budu vrlo transparentni i dostupni kako onima koji rade u gradskoj upravi tako i građanima grada Beograda koji zahtevaju određene brze, kvalitetne i napredne informacije”

Usvajanjem ovakve tehologije moguće je ostvariti značajne uštede u IT troškovima poput ulaganja u skup softver i opremu potrebnu za pokretanje sličnih poslovnih aplikacija. Rešenje odlikuje jednostvna i brza integracija u postojeću infrastrukturu, visoka pouzdanost, skalabilnost, jednostavna administracija i izuzetno jednostavno korišćenje iz ugla krajnjeg korisnika, praktično bez potrebe za obukom.

Bazu korisnika rešenja Exalead kompanije čine firme poput PSA Peugeot Citroën, ViaMichelin, GEFCO, American Greetings, Sanofi Aventis R&D i mnoge druge. Predstavljena revolucionarna CloudView tehnologija razvijena od strane Exalead kompanije i čini je jednom od najuticajnijih na globalnom tržištu u domenu, pretrage, upravljanja, zaštite i arhiviranja digitalnog sadržaja, a kompanija Asseco SEE kao lider u razvoju i implementaciji softverskih rešenja, sa velikim zadovoljstvom je predstavila ova rešenja i u Srbiji.

.

Leave a Reply