Software

Asseco SEE unificira core bankarske sisteme u Volksbank International

Asseco SEE, vodeća IT kompanija u oblasti izrade softvera i pružanja IT usluga finansijskim institucijama, i Volksbank International AG sa sedištem u Beču, potpisale su krovni ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji u više zemalja u kojima Volksbank International posluje. Ugovor se prvenstveno odnosi na zamenu Misys i drugih postojećih core bankarskih sistema u okviru Volksbank International grupe u određenim zemljama sa Asseco SEE rešenjima proizvedenim u Srbiji. Asseco SEE je dobio ovaj ugovor na međunarodnom tenderu u nadmetanju sa najvećim svetskim provajderima core bankarskih sistema.

Asseco SEE će omogućiti Volksbank International grupi da u različitim zemljama standardizuje svoje operacije kroz jedinstvenu visokoskalabilnu platformu koja će takođe podržati konsolidaciju operacija u regionu Jugoistočne Evrope. Volksbank Beograd i Volksbank Banja Luka već posluju na core bankarskom sistemu kompanije Asseco SEE, a kao prvi rezultat krovnog ugovora Volksbank Zagreb je potpisala ugovor o zameni Mysis Midas core sistema sa sistemima kompanije Asseco SEE – Experience Front Office i ASEBA Banking Intranet. Očekuje se da će uskoro uslediti ovakvi projekti i sa ostalim članicama grupe Volksbank International.

Mag. Reinhold Rehbichler, odgovoran za IT menadžment u Volksbank International ovim povodom je izjavio: „Radujemo se saradnji sa vodećom IT organizacijom kao što je Asseco SEE, koja razume našu dugoročnu viziju poslovanja i IT transformacije. Asseco SEE rešenja koja su već implementirana u Volksbanci u Srbiji i Bosni i Hercegovini su ispunila naša očekivanja po pitanju skalabilnosti i podrške bržoj inovaciji prozvoda, kao i po pitanju održavanja postojećih proizvoda, tako da očekujemo da će nam unificiranje sistema u našoj grupi omogućiti da klijentima pružimo vrhusko iskustvo na polju bankarskih usluga.“

„Dobijanje međunarodnog tendera u nadmetanju sa najvećim svetskim provajderima core bankarskih sistema i podizanje saradnje sa Volksbank International na nivo zaključivanja ugovora u više zemalja je još jedna potvrda kvaliteta naših rešenja i liderske pozicije u regionu. Veliko nam je zadovoljstvo što će vrednosti koje donose naša najsavremenija rešenja doprineti ostvarivanju poslovnih ciljeva Volksbank International”, izjavio je Aleksandar Avramović, Head of Sales and Business Development, Banking Software Unit, Asseco SEE grupe.

Leave a Reply