Software

Autodesk donacija u vrednosti od 13 miliona EUR-a uručena fakultetima Srbije

Kompanija OSA Računarski inžinjering uručila je donaciju Autodesk softvera fakultetima u komercijalnoj vrednosti od 13.183.000 EUR

Kompanija OSA Računarski inžinjering u saradnji sa Ministarstvom prosvete obezbedila je Autodesk softere za fakultete mašinsko građevinske i tehničke struke širom Srbije u komercijalnoj vrednosti od 13.183.000 EUR .

Ministar prosvete Dr. Žarko Obradović i vlasnik i generalni direktor kompanije OSA gospodin Željko Tomić, potpisali su ovom prilikom protokol donacije koji podrazumeva instaliranje softvera na fakultetima ali i stručnu edukaciju studenata koji će ih koristiti.

Donacija je namenjena sledećim fakultetima: Mašinski fakultet Beograd dobiće 100 licenci softvera, Tehnički fakultet Bor 50 licenci, Građevinsko arhitektonski fakultet Niš 20 licenci, Mašinski fakultet Niš 60 licenci, Fakultet Tehničkih nauka Novi Sad 100 licenci, Tehnički fakultet Zrenjanin 40 licenci, Mašinski fakultet Kragujevac 120 licenci i Tehnički fakultet Čačak 60 licenci .

Dekani ovih fakulteta: Dr. Milorad Milovanačević, Prof.Dr. Milan Antonijević, Dr. Dragan Aranđelović, Prof.Dr. Vlastimir Nikolić, Dr. Ilija Ćosić, Dr. Momčilo Bjelica, Dr. Miroslav Babić i Dr. Jeroslav Živanić prisustvovali su primopredaji donacije i izrazili svoju zahvalnost Ministarstvu prosvete i kompaniji OSA Računarski inžinjering koja će softverskim unapređenjem fakluteta daleko olakšati rad studentima ali i pripremiti ih na najnovije tehnologije koje se koriste širom sveta.

„Autodeskov softver je više od 20 godina standard u projektovanju uz pomoć računara. Naša kompanija osetila je potrebe tehničkih fakulteta za unapređenjem i uvođenjem novih tehnologija koje prate svetske trendove, zato smo se i odlučili za ovu donaciju za koju smo prvenstveno zahvalni Autodesku“ – rekao je gospodin Željko Tomić vlasnik i generalni direktor kompanije OSA Računarski inžinjering koja već 20 godina uspešno posluje u našoj zemlji ali i u regionu.

Ministar prosvete Dr. Žarko Obradović i gospodin Željko Tomić izrazili su obostrano zadovoljstvo u sprovođenju ove donacije a ukupan broj licenci za fakultete u Srbiji iznosi 590 Autodesk softvera koji su namenjeni projektovanju u oblasti arhitekture, niskogradnje, mašinstva i drugih tehničkih oblasti.

Leave a Reply